~~ קיש פלפלים ממולאים בגבינת בולגרית, מאוד מוצלח ~~

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל

ביום ראשון שעבר נערך שיעור תורה בבית שלי, ובין כל הדברים שהגשתי הקיש הזה קצר ללא ספק הכי הרבה מחמאות, פרוסה ועוד פרוסה ואחד כך חלוקת המתכון באיומים.

הפעם הבצק של הקיש ממש בקלי קלות, פשוט בצק עלים, כמעט ללא רידוד, מניחים אותו על התבנית וזהו. באפיה הוא נהפך לפריך קריספי, דבר המשלים בצורה מושלמת את המלית הקרמית של הקיש.
התחכמתי עם המילוי...מכירים את הפלפלים הקטנים האלו? פשוט מילאתי אותם בגבינה בולגרית והנחתי אותם לאפיה על הקיש, וכך כל פרוסה כללה גם פלפל ממולא. טעים ומקורי.

אני ממליצה להתנסות בקיש הזה, טעמו ממש מוצלח, עם נגיעות ים תיכוניות, יש בו פלפלים, זיתים שחורים, גבינה טובה, זעתר... מאפה מושלם!

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל

חלבי / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה כשעה כולל אפיה.

בצק עלים מהווה פיתרון נהדר לבסיס של כל מאפה, הוא נמכר כשהוא כבר מרודד, והוא מפיק מנות  שכולם אוהבים.
תבנית בגודל 26 ס"מ

מצרים
400 גרם בצק עלים
לפלפלים הממולאים:
10 פלפלים קטנים
200 גרם גבינה בולגרית רכה
50 גרם גבינת מוצרלה (אפשר גבינה צהובה מגורדת אחרת)
לקרם
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל שמנת חמוצה
100 גרם מוצרלה
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
1 כף תערובת זעתר יבש או 2 כפות זעתר טרי קצוץ
10 זיתים שחורים חתוכים גס (מהסוג המצומק)

מכינים את הבצק: מרדדים מעט את הבצק עלים, מניחים אותו על התבנית, כולל השוליים, ושומרים במקרר.
מכינים את הפלפלים: מכניסים לקערה קטנה את הגבינות של המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.  בעזרת סכין חורצים פתח לאורך הפלפלים מבלי להגיע לקצבות, וממלאים אותם בתערובת הגבינות, חשוב למלא אותם לגמרי לתוצאה טעימה במיוחד. (אפשר למלא אותם יום קודם לכן)
מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי.
מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל- 180 מעלות. יוצקים את תערובת הגבינות על הבצק, מסדרים מעליו את הפלפלים הממולאים כשהפתח כלפי מעלה, ואופים כ- 40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
עובר הקפאה ללא תקלה

Quiche au poivrons farcis moule 26 cm
Pour la base: 400 gr de pate feuilletee. L'etalee sur le moule.
Pour les poivrons:
10 - 12 baby poivrons
200 gr de fromage bulgare mou
50 gr de mozzarella
Melanger les fromages, faire une entaille dans les poivrons avec un couteau et farcir bien partout, avec une cuillere ou le doigt. Reserver.
Pour le royale melanger
250 gr de crème a fouettee (pas sucree hein!!)
200 gr de chamenet hamoutsa (crème fraiche?)
100 gr de mozzarella gratee
2 oeufs
Sel et poivre
1 cac de zaatar en poudre ou 1 cas de zaatar frait
10 olives noires marocaines coupees gros
Alumer le four a 180
Verser le royale sur la pate, arranger les poivrons farci dessus et enfourner pdt 40 minutes a peu pres. Ca doit avoir une jolie coloration doree. Laisser la quiche refroidire dans le four. Ca donera une pate feuiltte encore plus croustillante.
Se congele


אין תגובות: