~~ פאי שקדים ושזיפים אדומים ומתוקים ~~

צילום: תומר בורמד, סגנון: ענת לבל
שפע שזיפים הקצוצים נערמים על הקרם שקדים ובמהלך האפיה הכל מתמזג יחד וניחוחות משככים אופפים את הבית. אחד הטעימים. נצלו את העונה, השזיפים פשוט מעולים עכשיו!!


חלבי / רמת קושי בינונית / חומרים זמינים / זמן הכנה 30 דקות, אפיה: 40 דקות


הפאי מחכה על הסט
תבנית פאי מפורקת בגודל 26 ס"מ

מצרכים לבצק
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
קורט מלח
1 כף אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס מים קרים


מצרכים לקרם שקדים
80 גר חמאה רכה מאוד (אך לא נוזלית)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 ביצים
120 גרם אבקת שקדים (שקדים טחונים) (כוס דחוסה)
1 כף ברנדי
2 טיפות תמצית שקדים

 מצרכים למלית שזיפים
8 שזיפים אדומים בשלים, לא קלופים, קצוצים
3/4 כוס סוכר
כף גרודת לימון
2 כפות אבקת שקדים (שקדים טחונים)
בנוסף: אבקת סוכר


מכינים את הבצק: מכניסים לקערה של מעבד מזון את הקמח, המלח, אבקת הסוכר וסוכר הווניל ומערבבים. מוסיפים את החמאה החתוכה ומעבדים עד לקבלת בצק דמוי פירורים דקים, כמו סולת. מוסיפים את המים, מערבבים מעט, אוספים את הבצק לכדור, עוטפים ושומרים במקרר 10 דקות.

מכינים את קרם השקדים: מכניסים לקערה בינונית את כל המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי.

מכינים את המלית: מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים.

מרכיבים את הפאי ואופים: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, אחד מעט יותר גדול מהשני.  מרדדים את החלק הגדול יותר במערוך, על משטח מעט מקומח, לעיגול שיכסה את כל התבנית, כולל השוליים ומעט מעבר להם. מסדרים אותו על התבנית. יוצקים את קרם השקדים על תחתית הבצק שבתבנית ומיישרים בעזרת מרית. בעזרת כף מחוררת מוציאים את השזיפים מהקערה ומניחים אותם על קרם השקדים, בערימה. הכמות גדולה, וזה בסדר, שכן הנפח מצטמצם באפיה. מרדדים את החלק השני של הבצק על משטח מקומח ומניחים אותו מעל השזיפים לכדי כיסוי מלא. מצמידים את השוליים באצבעות לסגירת הפאי, חורצים 6 חריצים בבצק בעזרת סכין חדה ואופים כ- 40 דקות או עד שהמאפה זהוב.

כשהפאי מקורר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר לצד גלידת וניל.






תומר וענת מסתכלים לי על הפאי




תגובה 1:

מיכאל אמר/ה...

היי
אפשר להכין מראש ולהקפיא?