צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
אחד השילובים הטעימים ביותר במאפים החלביים הוא השילוב בין הבטטה לגבינת העזים. לקחתי את הרעיון צעד אחד קדימה ונתתי מענה לכל חברותי שמבקשות ממני שאתחשב בהן ואפרסם גם מתכוני ללא גלוטן - כך נולד המאפה הזה שבו הבטטה היא הבסיס, על תקן קלטית.
מתוך הפקה מלאה במאפי גבינות וקישים שצילמנו לכבוד חג השבועות, הטרטלט הזה הוכתר ככוכב.
תיהנו!
חלבי / דרגת קושי בינונית
/ חומרים זמינים / זמן הכנה כשעה כולל אפיה.
10 טרטלטים בקוטר 8 ס"מ או תבנית גדולה
בכותר 26
לבסיס
4 בטטות ארוכות פרוסות לרצועות דקות ארוכות
2 גבעולי רוזמרין
ספריי שמן או שמן זית עם מברשת
מעט מלח
למלית
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם גבינת צאון חתוכה לחתיכות קטנות
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
לציפוי:
200 גרם גבינת צאן פרוסה
50 גרם אגוזי לוז קצוצים
גבעולי רוזמרין
מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל- 180 מעלות, משמנים את
התבניות בשמן.
מצפים את בסיס התבניות בפרוסות
הבטטות בצורה חופפת, בשתי שכבות, חותכים אותם לפי הצורך כדי שהן יכסו את כל השטח,
דואגים לחפיפה בין הפרוסות כיוון שהן מתכווצות בזמן האפיה.
מצמידים לשולי התבנית רצועות של בטטה, בחפיפה, בשתי שכבות, ומקפידים
שגובה הרצועות יעלה על גובה התבנית ב- 1 ס"מ. מרססים עליהן שמן, או מברישים
אותן בעדינות, מפזרים מעט מלח ורוזמרין ושומרים בצד.
מכינים את המלית: מכניסים לקערה את כל חומרי המלית, מערבבים
אותם לתערובת אחידה ויוצקים אותה בתבניות, על בסיס הבטטות, עד ל- 3/4 גובה.
מצפים ואופים: מסדרים על כל טרטלט פרוסה של גבינת צאן, מעט אגוזי לוז קצוצים
וגבעולי רוזמרין ואופים למשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
כשהמאפה כבר לא חם מדי ניתן לחלץ אותו בקלות מהתבנית.
5 תגובות:
תוכלי להמליץ על גבינת צאן למתכון זה?
נהדר מרלין שאת מפנקת את אלה שאוכלים ללא גלוטן! כל הכבוד!
מרלין אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ,והספר בישול שלך הוא אחד הספרים שאני תמיד מוצאת משהו להכין משם ...בנוסף רק בגללך עשיתי מנוי ל" טעימות" של משפחה !!!
מרלין אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ,והספר בישול שלך הוא אחד הספרים שאני תמיד מוצאת משהו להכין משם ...בנוסף רק בגללך עשיתי מנוי ל" טעימות" של משפחה !!!
תודה רבה,
ממליצה על פרומעז, או סנט מור
הוסף רשומת תגובה