~~ פאי קרם לימון על סבלה לוטוס במראה מהמם ~~



צילום: אסף אמברס, סגנון: ענת לבל
אפשר להכין את הפאי בתבנית אחת בכותר 26 ס"מ, ואפשר להכין מהמתכון 2 פאיים, כמו שרואים בתמונות:
אחד טבעתי בקוטר 24 ס"מ (כמו בתמונה מעלה) ועוד אחד עגולה בקוטר 15 ס"מ (תמונה למטה).  לשם כך לוקחים תבנית מתפרקת בגודל  24 ס"מ ושמים במרכזה תבנית או רינג בקוטר 15 ס"מ.


לוקחים חלק מהבצק ומהדקים אותו במרווח הטבעתי שנוצר בין שתי התבניות, ואת החלק השני מהדקים בתבנית או ברינג שבקוטר 15 ס"מ. יוצקים את הקרם לוטוס גם על שני החלקים ושומרים במקפיא. יוצקים את הקרם לימון גם הוא על שני החלקים ומקפיאים. בשלב זה מוציאים את התבנית הקטנה בתנועות סיבוביות ומתקבלים שני פאיים נפרדים. מזליפים עליהם מרנג ומקשטים אותם כמתואר במתכון.
יאללה, לעבודה


צילום: אסף אמברמס, סגנון: ענת לבל


פאי קרם לימון  על סבלה לוטוס - שילוב מהמם של טעימים

מצרכים לבסיס לוטוס פריך
2.5 כוסות (300 גרם) עוגיות לוטוס מרוסקות
100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס


מצרכים לקרם לימון
3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ לימון
גרודה משני לימונים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4 חלמונים
2 ביצים
4 כפות מחוקות (30 גרם) קורנפלור
50 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
50 גרם שוקולד לבן, אפשר פרווה

מצרכים לציפוי המרנג
4 חלבונים
1 ורבע כוס (240 גרם) סוכר

לעיטור:
1/2 כוס ממרח לוטוס
1/2 כוס תותים פרוסים
1/4 לימון פרוס דק
עלי נענע

מכינים את הסבלה לוטוס:
מערבבים את פירורי העוגיות והחמאה המומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. בעזרת כף מזליפים מעל הבסיס את הממרח (להזלפה נוחה ניתן לרכך אותו מעט על ידי חימום קצר) ושומרים במקפיא.


מכינים את קרם לימון:
מכניסים לקערה את הביצים, החלמונים הסוכר והקורנפלור ומערבבים אותם יחד עם מטרף.
מכניסים את מיץ הלימון וגרודת הלימון  לסיר בינוני ומביאים אותו לרתיחה יוצקים 3 כפות מיץ
לימון חם לתוך קערת הביצים מערבבים היטב ויוצקים את כל תכולת הביצים לתוך הסיר.
מבשלים את הקרם על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם סמיך. מכבים את
האש, מכניסים לסיר את החמאה ואת השוקולד הלבן וטורפים עד שהם נמסים לגמרי.
יוצקים את התערובת לתבנית, (או לשתי התבניות) מעל הבסיס ומקפאים למשך 12 שעות לפחות (אפשר להקפיא)

מכינים את הציפוי מרינג
מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומחממים אותם תוך כדי ערבוב מזדמן מעל סיר עם מים
חמים (על בן מרי) עד שהתערובת חמימה למגע יד. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים
את התערובת עד שהחלבונים קרים לגמרי ונוצר קצף יציב ומבריק, בערך 8 דקות.
מעבירים את החלבונים המוקצפים לשקית זילוף עם צנטר דקורטיבי ומזליפים אותם מעל
הקרם לימון הקפוא.
אם יש מבער ביתי, משחימים בו את המרנג, ואם לו מדליקים את התנור לחום גבוה מאוד, 220 מעלות, מכניסים בו את התבנית במרכז למשך דקה עד 2 דקות (נשארים על יד ומסתכלים), מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה.

מקשטים את הפאי: מעבירים את הקרם לוטוס לשקית זילוף עם צנטר לבחירה ומזליפים אותו על הפאי, מסדרים גם את התותים, פרוסות הלימון ועלי הנענע.


5 תגובות:

קטי אמר/ה...

בס"ד
וואו זאת יצירת אומנות ממש ! אני חייבת לציין שיש לי את הספר שלך שאני מאוד נהנית ממנו ומכינה המון דברים ( קראתי בהנאה רבה את הסיפורים שקשורים ל מתכונים)אח"כ גם החלטתי שאני חייבת לעשות מנוי ל"טעימות" ו כמובן שאני תמיד קוראת את הבלוג שלך !!! הצלחה רבה ... ומקווה שיש לך עוד ספר בתיכנון ...

hadar ben-sade אמר/ה...

וואו וואו ועוד פעם וואו!
נראה מדהים, מקווה שיהיה לי אומץ לנסות...

פאר לי אמר/ה...

פשוט מעלף!!
מרילין יקרה, האם אפשר להשחים כל עוגית מרנג בעזרת מצית קטנה?

מרילין איילון אמר/ה...

פאר לי,
יתכן ואפשר, נסי אולי עם המצית של הגז?

Unknown אמר/ה...

נראה מעולה. בסוף בשלב של קרם הלימון, הון מכניסים למקרר או למקפיא ל-12 שעות? אם הכוונה למקרר, האם אפשר לקצר את הזמן אם מכניסים למקפיא?