צילום: נגה גרינברג, סגנון: ענת לבל |
למאפינס אלו מרקם מיוחד, הם לחים מבפנים (ולא חנק!!), והם מלאים בטעם טוב: עגבניות שרי, זיתים טובים. כשהכנתי אותם נהנו מהם הגדולים עם הקטנים, הטעם התחבב על כולם!
הם מתאימים לקחת לבית הספר, להגיש לארוחת ערב, לסעודה רביעית של שבת, לאירוח, לקחת לגינה אחר הצהוריים, ומה לא.
תיהנו!
כ- 20 תבניות נייר (מנגט) בגודל 4 - כדי לסדר אותם בתבנית שקעים כדי שלא יזוזו
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חלב פושר
3 ביצים
100 גרם רסק עגבניות
150 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולעניםד
1 כוס עגבניות שרי חצויות
מלח ופלפל שחור
מדליקים בתנור ל- 180 מעלות
מכניסים לקערה
בינונית את השמן, החלב הפושר, הביצים והרסק ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת
האפיה ומערבבים במעגלים מבפנים כלפי חוץ (כדי למנוע גושים). מוסיפים את שאר
המצרכים, מערבבים ויוצקים אותם לתבניות מאפינס עד ל- 3/4 גובהם.
אופים כ- 30 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים למגע.
2 תגובות:
אם אני רוצה להכין אותם בתור פשטידה, כמה סמן צריך לאפות? האם ניתו להפוך את המאפינס לפרווה?
שלום תמרה
לפרווה, לא ניסיתי
בתוך פשטידה, ניראה לי 30 דקות, אבל כדאי לבדוק
הוסף רשומת תגובה