~~ מאפה תפוחי אדמה ובטטות צלויים עם צ'ימיצ'ורי~~

צילום: בעז לביא, סכנון: ענת לבל

מאפה בטעם נהדר, פריך מבחוץ ורך מבפנים  - השילוב עם תימין, אורגנו יין לבן ושמן זית הוא אחד השילובים האהובים ביותר אצלנו בבית, טעמים קלאסים מבית אמא...למראת שאמא תימניה ועל פניו אין קשר....אבל שנות הילדות בצרפת עשו את שלהם ולמטעמים של אמא היה יורת טעם של לתימין ויין לבן מאשר של חילבה (-:

המתכון פשוט: מכינים צ'ימיצ'ורי, אפילו הרבה זמן מראש, ואחר כך מתעסקים עם התפוחי האדמה.
פרווה / דרגת קושי קלה / זמן הכנה: כ- 10 דקות, זמן אפיה כשעה וחצי
לצ'ימיצ'ורי
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
4 שיני שום קלופות וחצויות
1 כפית מלח
1 כף תימין
1 כף אורגנו טרי (אפשרות)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 בצל סגול חתוך לרבעים
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות יין לבן יבש
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן חמניות או שמן ניטראלי אחר
בנוסף:
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק מאוד
1 בטטה בינונית קלופה ופרוסה דק
מלח גס
1.5 כוס ציר ירקות (אפשר מאבקה)

מכינים את הצ'ימיצ'ורי: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים למרקם גס. שומרים את המטבל במקרר, הוא נשמר היטב ואף משתבח.
מכינים את תפוחי האדמה והבטטות: מדליקים תנור ל- 180 מעלות.
מסדרים את תפוחי האדמה והבטטות בתבנית אפיה כשהפרוסות עומדות, צמודות אחת לשנייה. מפזרים עליהן מלח גס, 5 כפות צ'ימימיצ'ורי ואת הציר, סוגרים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה, שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים.
מסירים את נייר הכסף, אופים עוד 30 דקות או עד שכל הנוזלים שבתבנית התאדו לגמרי ותפוחי האדמה מתחילים לקבל סימני חריכה.  מברישים בעוד מעט צ'ימיצ'ורי (בערך כף) ומגישים חם.

5 תגובות:

תמר האחרת אמר/ה...

מרילין זה נראה מעולה! גם אני הכנתי צ׳ימיצ׳ורי (סוג של...)-- מעלים של גזר! אשמור חלק למאפה הזה
http://dapeitamar.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html

Unknown אמר/ה...

ח י י ב ת להכין את זה! נראה צרוף של טעמים שאני כ"כ אוהבת!

Unknown אמר/ה...

חבל שאין גירסה להדפסה

Unknown אמר/ה...

הכנתי. יצא נהדר, והצימיצורי מעולה גם בלי קשר לתפ"א....

גלי אמר/ה...

מתכון מוצלח מאוד!! תודה רבה