צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
בשרי / דרגת קושי קלה
/ חומרים זמינים / זמן הכנה כ- 50 דקות.
העוף מבושל בתערובת של בצלים מקורמלים, תבלינים אופייניים למטבח המרוקאי ואגסים
בסירופ. מתקבלת עוף רך שנופל מהעצם בטעם מתוק ופיקאנטי יחד. ללימון הכבוש שמוסיפים
לתבשיל תפקיד חשוב – הוא מאזן את המתיקות ונותן עוד רובד של טעמים. בהמשך הנחיות על הכנת לימון כבוש ביתי בשיטה מהירה.
8 שוקי עוף (או חלקים אחרים)
1/4 כוס שמן
2 בצלים פרוסים
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ז'ינז'ביל יבש
4 עלי דפנה
1 לימון כבוש חתוך לשמיניות (אפשרות)
אגסים
4 אגסים
1/2 כוס מים
3 כפות דבש
1 כפית מי פריחת תפוזים (מי זהר)
1 כף שומשום קלוי
מכינים את העוף:מכניסים לסיר רחב את השמן, הבצלים, העוף
והתבלינים ומטגנים את הכל יחד עד שהעוף
שזוף היטב והבצלים רכים מאוד, בערך 30 דקות. מוסיפים 1/2 כוס מים ואת הלימון
הכבוש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 30 דקות או עד שהעוף מוכן.
בינתיים מכינים את האגסים: חותכים את האגסים
לרבעים (אם קליפת האגסים דקה ועדינה אין צורך לקלף אותם), מסלקים את הגרעינים
ושמים אותם בסיר בינוני יחד עם המים והדבש. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות
תוך היפוך מזדמן של האגסים. מפזרים מעל האגסים את מי פריחת התפוזים, מערבבים
בעדינות ומכבים את האש.
מרכיבים את המנה ומגישים: מעבירים לכלי הגשה
את העוף יחד עם הבצלים המקורמלים, מפזרים בין חלקי העוף את רבעי האגסים, יוצקים
מעל הכל את הסירופ של האגסים, מפזרים את השומשום ומגישים.
לימון כבוש ביתי – השיטה המהירה
2 לימונים חתוכים לשמיניות
מיץ מלימון שלם
1/2 כוס מים
2 כפיות מלח
מכניסים את כל המצרכים לכלי
ומערבבים אותם. מכניסים את הכלי לתנור המיקרוגל (בלי כיסוי) ומפעילים אותו למשך 2
דקות. מערבבים את הלימונים ומפעילים שוב למשך 5 דקות, מערבבים שוב ומפעילים
לעוד 8 דקות. אחרי קירור מלא הם מוכנים
לאכילה.
תגובה 1:
הי מרילין !
נהנת תמיד לקרוא ולנסות!
איך מכינים לימון כבוש אם אין לי מיקרוגל?
אשמח לנסות !
הוסף רשומת תגובה