~~ ארטיק ענבים ונענע, 100% פרי, 100% מרענן ~~




צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל
 
אתמול הצעתי לכם להתנסות בארטיקים ביתיים עשויים מ- 100% פרי, ונתתי כדוגמה ארטיקים ממלון ודובדבנים.
היום נלך על ענבים ונענע!
בשלגונים אלה, בשל המתיקות הטבעית של הענבים דילגתי לגמרי על שילוב הסירופ במחית ורק תיבלתי את הכל במעט נענע קצוצה שמאוד מחמיאה כאן. לתוספת עניין הוספתי פרוסות ענבים ירוקים שמאוד נעים לאכול אותם קפואים. לגיוון החליפו את הענבים הירוקים באדומים, או שלבו ביניהם. לבוגרים שמחפשים ארטיק עם ערך מוסף, אפשר להמיר רבע כוס ממיץ הענבים ביין לבן מתוק.

 

1 אשכול גדול של ענבים ירוקים ללא חרצנים

כוס עלי נענע קצוצים דק

 

שומרים בצד כוס ענבים שלימים.

מכניסים את שאר הענבים למעבד מזון וטוחנים אותם עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת ומעבירים את המיץ הצלול לקערה. מוסיפים לקערה מחצית מכמות הנענע, טועמים ומחליטים אם רוצים להוסיף עוד, לפי טעמכם. מוסיפים את הענבים השלימים (אפשר להשאיר אותם שלימים, לחצות אותם לשניים או לפרוס אותם לפרוסות דקות), יוצקים את התערובת למכלים ומקפיאים לחצי שעה.  מכניסים למרכז המכלים מקל ארטיק ומקפיאים שוב להקפאה מלאה.

 

אין תגובות: