~~ ניוקי סלק, אפונה, גבינת עזים ועשבי תיבול ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל
 
אך אדם יכול להעיד על עצמו מבלי ליפול בחטא הגאווה? אז אני לא מעידה על עצמי (סתם בטעות יצא לי מנה מעלפת), אני מעידה על הניוקי הזה. הוא טעים. הוא משובח. הוא בעל טעמים כל כך מתאימים, הוא רענן, הוא מושקע, הוא צבעוני. הוא מהטובים שהכנתי לאחרונה (בטעות).
 
והוא גם לא מסובך.
 
אני יודעת שלניוקי יש תדמית של משהו מסובך..אבל זה לא!
 
אז מובן שזה לא מה שאכין לארוחת הצהריים, סתם ביום חול, כי זה לוקח קצת זמן (אבל לא הרבה!).
אבל כן אכין אותו לארוחת ערב כיפית עם המשפחה, עם חברות שבאו לבקר או לסעודה שלישית של שבת.
 
שימו לב, את הניוקי אפשר להכין מראש ולהקפיא! אז באמת שאין ממה להתרגש, כשרוצים להתפנק מוציאים אותם מהמקפיא, וממש בצ'יק יש ארוחה משובחת.
 
 
 
רוצים לקראו חומר רקע על ניוקי כדי להיות בטוחים שאתם ממש שולטים בחומר?
כתבתי כאן מדריך
 
 
חלבי / דרגת קושי בינונית /  חומרים זמינים / זמן הכנת כשעה  (כולל הכנה ביתית של הניוקי)
 
4 מנות (או 6 קטנות)
 
לניוקי סלק
500 גרם תפחי אדמה
1 סלק גדול
1 כף חומץ
200 גרם קמח
1 חלמון
כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור
 
בנוסף
1 כף שמן זית
3 שיני שום פרוסות דק
1 בצל בינוני, קצוץ
1 בצל סגור פרוס
250 אפונה ירוקה
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כף נענע קצוצה
1 כפית מחטי רוזמרין טרי
100 גרם גבינת עזים ברכות בינונית, חתוכה לחתיכות
50 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים גס
 
מכינים את הניוקי סלק: מכניסים לסיר את הסלק יחד עם החומץ, מכסים במים ומבשלים עד שהסלק רך, מוציאים אותו מהמים, מקלפים וטוחנים אותו למחית חלקה.
מבשלים את תפוחי האדמה במים, עם הקליפה, עד שהם רכים. מכניסים אותם לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות, על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים אותם 20 דקות. קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים (לא ממש רותחים!) ומועכים אותם למחית חלקה.
כשהמחית פושרת וכמעט קרה מוסיפים לה כף גדושה ממחית הסלק, רק מחצית מכמות הקמח, הביצה המלח ושמן הזית, ולשים בקלילות לבצק גמיש ולא דביק. את יתרת הקמח מוסיפים בהדרגה, לפי הצורך.
עובדים על משטח מקומח ומקמחים בכל אחד מהשלבים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך בעובי כ- 2 ס"מ וחותכים אותו לפיסות באורך 2.5 ס"מ. אם רוצים, חורצים את הניוקי בעזרת מזלג או כלי עץ ייעודי. מכסים ושומרים בצד על לבישול או מקפיאים.
בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח. מוסיפים את הניוקי לסיר, מבשלים 2-3 דקות עד שהניוקי צפים ומוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
מסיימים את המנה: בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מטגנים את השום עם הבצל הקצוץ שתי דקות. מוספים את האפונה ואת היין הלבן ומבשלים עוד 2 דקות, מוסיפים את עשבי התיבול,  ממליחים ומפלפלים. מכניסים לסיר את הניוקי המוכן ואת גבינת העזים, מערבבים ומגישים עם פיסטוקים מעל.
צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל