~~ קייק אפונה נענע וגבינת פטה, 2 דקות עבודה! ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל

 
 
זהו מאפה בעל מרק רך מאוד, עוגתי (ולא דחוס או יבש) כשהטעמים שלו אפונה - נענע ופטה מקנים לו סוג של רעננות. המאפה מתאים מאוד לקחת לעבודה, לפיקניק, לארוחת צהוריים קלה וכמובן גם לארוחת ערב עם סלט ירקות לצידו.
 
קל מאוד להכין אותה, אז יאללה, 1, 2 לעבודה.
 
חלבי / קל / 5 דקות הכנה, 40 דקות אפייה
200 גרם קמח
1 שקיק אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס שמן קנולה, חמניות או סויה
3 ביצים
1/2 כוס חלב
150 גרם אפונת קפואה
200 גרם גבינת פטה מפוררת
1 כף נענע קצוצה
4 כפות עירית קצוצה (אפשר גם בצל ירוק)
 
מדליקים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית אפייה מלבנית מסוג אנגליש קייק ( או מרפדים בנייר אפייה).
מכניסים לקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את השמן, הביצים והחלב וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים לפיזור אחיד ויוצקים לתבנית האפייה. אופים כ- 40 דקות או עד שהמאפה זהוב ויציב למגע.

3 תגובות:

hadar ben-sade אמר/ה...

הוספתי לרשימת הקניות להיום אפונה....

מרילין איילון אמר/ה...

אין עליך!!

שרית Sarit אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.