צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
הניוקי מוגשים עם קרם טעים
ומפנק, מסוג המנות שהייתי מזמינה לעצמי בבית קפה איכותי. את הדלעת אופים בתנור כדי לרכז את הטעמים שלה. המייפל שמוסיפים לה בזמן הצליה לא משפיע כל כך על המתיקות (כי יש בה ממש מעט) אלה באה לתת לכל המנה טעם מופלא ממש.
את הניוקי תוכלו להכין ולהקפיא לפני הבישול. למועד הרצוי מחממים מים, מבשלים את הניוקי בעודו קפוא וממשיכים כמתואר במתכון. אפשר גם להכין את הניוקי כולל הבישול, לשמן אותם במעט שמן זית ולשמור במקרר יום או יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל ומגישים עם הרוטב.
דגשים חשובים להצלחתם ל הניוקי, כדי שיצאו ממש טובים, רכים כמו עננים, ראו כתבה בנושא
אם זמנכם קצר, תוכלו כמובן לקנות ניוקי מוכנים, ולהגיש אותם עם הרוטב.
בהצלחה!
חלבי / דרגת קושי בינונית
/ חומרים זמינים / זמן הכנת כשעה (כולל
הכנה ביתית של הניוקי)
6 מנות
מצרכים לניוקי
1 ק"ג תפוחי אדמה, שטופים,
עדיף בגודל זהה, לא קלופים
300 גרם קמח
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
לדלעת:
500 גרם דלעת קלופה וחתוכה
לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
כף מייפל
מלח, פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כף מרווה קצוצה
מצרכים לרוטב
1 כרישה, החלק הלבן, חתוכה
לאורך ל- 4 ופרוסה לפרוסות דקות
1 כפית שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל שחור
500 מ"ל שמנת מתוקה
לעיטור: 50 גרם גרעיני דלעת ועלי
מרווה מטוגנים
מכינים את הדלעת:
מדליקים תנור לחום של 180
מעלות, מרפדים תבנית גדולה בניר אפייה.
מכניסים לקערה בינונית את
הדלעת, שמן הזית, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והמרווה ומערבבים היטב עד לציפוי מלא
של הדלעת בשאר החומרים, יוצקים לתבנית האפייה ואופים כ- 20 דקות או עד שהדלעת
אפויה ורכה. שומרים חצי כוס קוביות דלעת לסיום המנה, את השאר שומרים לרוטב.
מכינים את הניוקי
מבשלים את תפוחי האדמה במים,
עם הקליפה, עד שהם רכים. מכניסים אותם לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות, על תבנית
מרופדת בנייר אפייה, ומייבשים אותם 20 דקות. קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים (לא
ממש רותחים!) ומועכים אותם למחית חלקה.
כשהמחית פושרת וכמעט קרה מוסיפים
לה רק מחצית מכמות הקמח, ואת הביצה, המלח ושמן הזית, ולשים בקלילות לבצק גמיש ולא
דביק, את יתרת הקמח מוסיפים בהדרגה, לפי הצורך.
עובדים על משטח מקומח
ומקמחים בכל אחד מהשלבים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך
בעובי של כ- 2 ס"מ וחותכים אותו לפיסות באורך 2.5 ס"מ. אם רוצים, חורצים
אותן בעזרת מזלג או כלי עץ ייעודי. מכסים ושומרים בצד עד לבישול או מקפיאים.
מכינים את הרוטב:
מכניסים לסיר רחב את שמן הזית
ואת הכרשה ומאדים 5 דקות, מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה, מוסיפים את הדלעת עם
מיצי הצליה ואת היין הלבן ומבשלים עד לאידוי מלא. מוסיפים את השמנת המתוקה, ממליחים, מפלפלים, מבשלים
כ- 10 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט וטוחנים למרקם חלק.
מבשלים את הניוקי ומגישים עם
הרוטב:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח
ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הניוקי לסיר, מבשלים 2-3 דקות עד שהניוקי צפים,
מוציאים אותם מהסיר בעזרת כף מחוררת אל תוך סיר הרוטב, מערבבים, ומגישים עם קוביות
הדלעת, גרעיני הדלעת ועלי מרווה מטוגנים.
צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
5 תגובות:
נראה נהדר- העברתי לחברה שמחפשת רטבים לניוקי, ללא פטריות (גם את זה עם חמאת הפטרוזיליה העברתי לה).
תודה וחג שמח,
חני המתהוללת
מרילין יקרה, האם יש אפשרות להכין ניוקי ללא גלוטן?
תודה חני!
רותי, אני חושבת שיש גירסאות עם קמח תפוח אדמה, אבל אני לא בטוחה שזה יוצא אותו דבר.
מרילין יקרה, הכנתי את הרוטב ויצא פשוט נפלא!!
גם טעים וגם יפיפה...
תודה!
ואוו זה נראה פשוט נפלא!
בא לי לשתות את הרוטב בקש
הוסף רשומת תגובה