~~ עוגיות פריכות במילוי אגוזים משמשים ותפוזים - מושלם לפורים ~~

פורים הוא חג העוגיות לא?
עוגיות אלו בצורת סהרונים  - והמילוי מעולה מעולה.
הכנת העוגיות מהירה מאוד, הבצק מאוד נוח, ואני ממליצה עליהן מאוד מאוד, הן פריכות, מלאות בטעם אגוזים - תפוז, הייתי חייבת לצלם כדי לתוכלו גם אתם להכין להתכבד בהן.
אז הנה, בבקשה.
המתכון המקורי לקוח מהבלוג "מסביב לשולחן הבלוג של אמא של נועה" , אבל תראו ששיניתי מעט לפי הטעם שלנו. בהצלחה!
מצרכים לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 סוכר וניל

250 גרם  גבינה לבנה
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מצרכים למלית:
200 גרם אגוזים גרוסים
100 ג` סוכר
4 כפות חלב
קליפת מגורדת מלימון שלם
5 משמשים מיובשים קצוצים דק
5 כפות קליפת תפוז מסוכרת קצוצה דק
לעיטור:
אבקת סוכר

מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המערבל את הקמח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים גסים. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומעבדים עד שהחומרים מתגבשים לבצק. אוספים לכדור, עוטפים בניילון ושומרים במקרר לשעה.
מכינים את המלית: מכניסים לסיר קטן את האגוזים הסוכר והחלב ומערבבים עד שהתערובת סופגת את כל החלב. מכבים, מוסיפים את שאר המרכבים ומערבבים.
מרדדים ומגלגלים: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה.
מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול וחותכים כל עיגול ל- 8 חלקים, כמו שחותכים פיצה. שמים בקצה כל משולש כפית מלית ומגלגלים את הבצק על המלית, לצורה של סהרון. שמים את כל הסהרונים בתבניתה אפיה ואופים כ- 15 דקות או עד שהם זהובים. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.

2 comments:

פאר לי אמר/ה...

היי מרילין,

כל כך יפות ומשכנעות!!
חבל שאי אפשר להריח ולטעום...

פורים שמח
ותמיד שמח!

Michal Cohen אמר/ה...

הי מרילין
נראה נפלא. האם אפשר לפרוון את הבצק?