~~ סלט נבטי עדשים עם גזר ועשבי תיבול + מתכון קל להכנת נבטים בבית ~~

מרילין איילון

נתחיל את השבוע בניקיון המצפון מכל המשמנים שהתענגנו עליהם במהלך השבת: סלט מעולה, מלא בריאות וטעם וממש בקלות. את המתכון לקחתי ממגזין טעימות, מתכון מוצלח ביותר של פיליס גלזר. שימו לב בסוף המתכון הנחיות להכנה של נבטי עדשים בקלי קלות


מצרכים
2 כוסות נבטי עדשים (אפשר גם נבטים של מיני שעועיות כפי שעשיתי)
2 כוסות גזר מגורד בינוני
1 וחצי כוס תערובת עזבי תיבול (פטרוזיליה ונענע)
2 שיני שום כתושות
2 וחצי מיץ לימון, או יותר, לפי הטעם (אני שמתי יותר)
3-4 כפות שמן זית (אני שמתי פחות)
מלח ופלפל שחור

מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומגישים או מכסים בניילון נצמד ומקררים, עדיף לאכול תוך יומיים

נבטי עדשים (או אחרים) בהכנה ביתית

לוקחים 2 כוסות עדשים ירוקים (או קטנייה אחרת)  ומשרים אותם במים קרים 24 שעות.
מעבירים אותם למסננת, שטופים תחת זרם מים ומניחים על קערה לניקוז המים. חוזרים על השטיפה במסננת כל 4-5 שעות במהלך יומיים, בשלב זה העדשים כבר הנביטו והם מוכנים לאכילה.
יתכן ולקטניות אחרות ייקח מעט יותר זמן, בכל מקרה זה לא לוקח יותר ב- 3 / 4 ימים.

ניתן לשמור אותם במקרר 2-3 ימים ולשלב אותם בתבשילים, סלטים וסם כנשנוש.

 

אין תגובות: