~~ מעדן טפיוקה וחלב קוקוס עם סלט פירות טרופי - תאילנד זה כאן! ~~

צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו




חלבי (אפשר פרווה)  / דרגת קושי קלה / זמן הכנה כולל 20  דקות

 

את המתכון המעולה קיבלתי מחברתי דנה: היא הגישה לנו אותו בגרסתו הפרווה בסיום ארוחה בשרית והוא פשוט היה מושלם. מאז שחזרתי אותו פעמים רבות ובגרסה החלבית הוא עוד יותר מושלם. ניתן לפי העונה לשנות את הפירות של הסלט: פירות הדר, ענבים, תאנים, ליצ'י ועוד.

 

מצרכים למעדן
1/2 ליטר חלב (אפשר גם משקה סויה פרווה לא ממותק)
2 כפות שטוחות סוכר
1 סליל ארוך מקליפת תפוז (קולפים רק את החלק הכתום, ללא החלק הלבן)
שורש ג'ינג'ר טרי בעורך 1 ס"מ
65 גרם פניני טפיוקה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר גם פרווה)
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

 

מצרכים לסלט
1 כוס אננס טרי חתוך לקוביות של 2 ס"מ (אפשר גם משימורים)
1 בננה פרוסה
1 כוס מנגו חתוך לקוביות

לרוטב
1/4 כוס חלב קוקוס (שהוצאנו מהפחית בהכנת המעדן)
2 כפות מיץ ליים (אפשר גם מיץ לימון)
2 כפות סוכר חום
לקישוט: עלי בזיליקום ירוקים ואדומים

 

מכינים את המעדן:
פותחים את פחית חלב הקוקוס, מערבבים היטב,  מוציאים ממנה רבע כוס נוזל ושומרים אותו בצד בשביל הסלט.
מרתיחים בסיר בינוני את החלב(או משקה הסויה) עם הסוכר התפוז והג'ינג'ר ומנמיכים את האש.
יוצקים תוך כדי ערבוב את פניני הטפיוקה  ומבשלים עד שצבעם של הפנינים משתנה מלבן לשקוף, בערך 10 דקות.
מוסיפים את השמנת ואת חלב הקוקוס שנשאר בפחית, מבשלים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות ומכבים את האש.
מסירים מהסיר את קליפת התפוז והג'ינג'ר ומשליכים אותם, יוצקים את המעדן לכוסות קינוח עד לחצי גובה ומצננים לגמרי. ניתן להכין עד 24 שעות ולשמור במקרר כשהכוסות מכוסים היטב בניילון נצמד.

מכינים את הסלט:
מכניסים את כל הפירות לקערה בינונית ומערבבת.
מערבבים בכלי קטן את מצרכים הרוטב, יוצקים את הרוטב על הפירות, מערבבים היטב ומחלקים את סלט הפירות עם המיץ, בכוסות – מעל המעדן הקר. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

תגובה 1:

Isca Dahan אמר/ה...

הי מרילין, אני נהנית מהשפע הרב שיש לך להציע, ומהמתכונים המעולים!(שבחה של בלוגריה...) ויש לי שאלה, מה זה לוביה(למתכון עם הטחינה,) קניתי שעועית לבנה של סנפרוסט.... אם זה לא מתאים אז אשמח לדעת מה כן, והשעועית שלי תהפוך למרק מהביל :) תודה!