צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו |
מכירים את המאכלים האלה שמכינים אותם פעם אחת ואז עוד פעם ועוד פעם, וכאילו אף אחד לא שובע מהם ומבקשים שיוכן שוב? כזה הוא. עכשיו אנחנו בית בתקופה של הפאד תאי. מכינה ומכינה שוב, כי המתכון ממש מוצלח!
מצרכים
לעוף (4 מנות)
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 כף קורנפלור
6 כפות רוטב סויה
מצרכים לרוטב:
8 כפות תמרהינדי או 6 כפות סילאן + 2 כפות מיץ לימון
6 כפות רוטב צ'ילי חריף
3 כפות רוטב סויה
4 כפות סוכר חום
להכנת המנה:
300 גרם אטריות אורז (הסוג הדקיק או העבה יותר, כמו בתמונה)
2 כפות שמן
4 שיני שום
1 בצל סגול קצוץ
3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
4 פלפלים אדומים חריפים חתוך דק (אפשר פחות..)
2 כוסות נבטים (הסוג העבה)
1 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
להגשה:
1/2 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
1 כוס בוטנים מלוחים חצויים
1 כוס כוסברה, עלים בלבד
1 לימון חתוך לשמיניות
מכינים את העוף: מכניסים לקערה בינונית את כל חומרי המשרה,
מערבבים, מוסיפים את העוף מערבבים עד לציפוי מלא ומשרים לפחות שעה (אפשר להכין עד
יום מראש ולשמור במקרר)
מכינים את האיטרות: מכניסים את האטריות לכלי גדול, יוצקים
עליהם מים רותחים, משהים בין 5 ל- 10 דקות רק עד שהן מתרככות, מסננים, ושוטפים
במים קרים כדי לעצור את הבישול ושומרים בצד.
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד
מכינים את המנה: מחממים
את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עם השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף בערך דקה.
מגבירים את האש, מוסיפים את העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו ללבן
אטום, בערך דקה, עדיין על אש גבוהה מוסיפים את האטריות המבשלות, הנבטים, הבצל
הירקות והרוטב ומערבבים עוד דקה עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב. מכבים,
מוסיפים את הכוסברה, את שאר בצל הירוק, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים שפע
בוטנים ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה