~~ פורל בתנור עם לימון + עוד 10 מתכונים ל- 9 הימים ~~

מרילין איילון


דגים לכבוד שבת קודש, או לשבוע שחל בו, אלו דגים ממש ממש טעימים!
כשבעלי חזר הבית עם מני פורלים התלבטתי על אופן הטיפול בהם כי אנחנו לא מרבים לקנות אותם. לבסוף בחרתי במתכון של חיים כהן שנשמע לי קל להכנה וגם קולע לטעם שלנו. מאז הכנתי אותו בהזדמנויות רבות, גם לנו - המשפחה המצומצמת, וגם  כשהיו לנו אורחים רבים לכל השבת, בכל המקרים נהנינו מעל מעבר מהטעם העדין, הרענן והקליל. אכלנו אותם חמים מהתנור, אכלנו אותם קרים למחרת, בכל מרקה המנה הייתה מצוינת.  

מצרכים
2 דגי פורל שלמים
2 לימונים פרוסים
2 שיני שום קצוצות
2 חצאי עלי דפנה
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפיות עלי תימין
שמן זית, מלח ופלפל שחור
הכנה
משמנים בנדיבות תבנית בינונית בשמן זית. מניחים בתוכה את הדגים, עליהם יוצקים שמן זית (כף לכל דג), יין לבן (רבע כוס לכל דג), תימין (כפית לכל דג), שן שום וחצי עלה דפנה (לכל דג). ממליחים קלות ומפלפלים.
מכסים את הדגים בפרוסות הלימון ואופים חצי שעה בתנור שחומם ל-150 מעלות.
המנה הזאת משובחת בכל טמפרטורה, ואפשר להגיש אותה קרה גם ביום המחרת.
החל מיום ראשון הזה לא נוכל עד אחרי 9 באב,  להלן רשימה חלקית של מנות שיכולות להתאים

אין תגובות: