~~ קציצות בשר ובטטות ברוטב מתוק חריף ~~

מרילין איילון
אלו קציצות רכות מאוד, ממש נמסות בפה, עם רוטב שמשלב מתיקות של בטטה וחריפות של פלפלים. אנחנו נהנינו מהקציצות עם אורז בכורכום וגזר מגורד, אבל גם פירה או קוסקוס יתאימו.
מי שרוצה, יכול להחליף את הפלפלים החריפים בפלפלים לא חריפים, התוצאה תהייה פיקנטית, בלי החריפות.
מרילין איילון
מצרכים
500 גרם בשר בקר טחון
1 בטטה בינונית קלופה מגורדת דק (בערך 200 גרם)
1 ביצה
1/4 כוס פירורי לחם
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית כמון
לרוטב
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום קצוצות
2 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים או אחד מכל צבע
2 בטטות בינונית קלופות חתוכות לקוביות קטנות
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1/2 צרור כוסברה
1/2 כף בזיליקום יבש (אפשר גם אורגנו במקום)
מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים, לשים 2-3 דקות ומשהים בצד.
מכינים אתה רוטב: מטגנים בסיר רחב בצל בשמן, מוסיפים את השום, הפלפלים והבטטות ומטגנים ביחד עד שעולה ריח נעים מהסיר, בערך 10 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, המלח, הפלפל, הכוסברה והבזיליקום (או האורגנו), מביאים לרתיחה על אש גבוה ומבשלים 5 דקות.
מבשלים את הקציצות: יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים ומחליקים אותן לסיר המבעבע. כשכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש לבעבוע עדין, מכסים חלקים, מבשלים40 דקות ומכבים.
בתיאבון!

6 תגובות:

חן דיין אמר/ה...

הכנו לשבת,
יצא מצויין! ממש טעים. מומלץ.

מרילין איילון אמר/ה...

שימחת אותי!

Unknown אמר/ה...

מרילין - יצא מדהים!
תודה רבה!

אלירז אנוש-וינברגר אמר/ה...

מה אפשר במקום פירורי לחם..עכשיו אוטוטו פסח ואני לא רוצה לקנות
תודה רבה

מרילין איילון אמר/ה...

פירורי מצה?
חופן סולת אם יש לך..

nati אמר/ה...

בגלל הילדים הכנתי ללא פטרוזיליה וכוסברה, ועם פלפל רגיל במקום חריף, ויצא נהדר.
תודה!