~~סלסלות קדאיף עם קציפת יוגורט ודובדבנים צלויים ~~

צילום: תומר בורמד, סגנון: נעה קרניק

חלבי / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים  / זמן הכנת: 40 דקות, זמן אפיה: 15 דקות
זהו קינוח נפלא גם בהופעתו וגם בטעמו: קציפת היוגורט המפנקת יחד עם הקדאיף הפריך והדובדבנים הטעימים הם סיום חגיגי לכל סעודה חלבית. כבונוס: אפשר להכין הרבה זמן מראש את רוב השלבים
כ- 15 סלסלות
 מצרכים לסלסלות
200 גרם אטריות קדאיף מופשרות
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם אבקת סוכר
תבנית עם 15 שקעים בנפח של חצי כוס
לקציפת היוגורט
300 גרם יוגורט 3%
1/2 כוס אבקת סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
לדובדבנים
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים
3 כפות סוכר
גרודה מלימון שלם
מכינים את הסלסלות: מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות, משמנים את השקעים (אם משתמשים בתבניות מסיליקון אין צורך לשמן).
מוציאים את האטריות מהאריזה ומפרידים אותם בעזרת האצבעות. מכניסים את החמאה המומסת לכלי בינוני, מוסיפים את אטריות הקדאיף ומערבבים עד שהן מצופות היטב בחמאה. מוציאים חופן אטריות מהקערה ומלפפים אותם בשקעים, בצורה סיבובית על מנת להקנות להן צורה של קערה. מפזרים אבקת סוכר על כל ואופים כ- 15 דקות או עד שהאטריות זהובות. ניתן להכין 3 ימים מראש ולשמור סגור היטב במקרר (או במזווה אם לא חם מדי) ואף להקפיא.
מכינים את הדובדבנים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים לתבנית אפיה קטנה את הדובדבנים המגולענים יחד עם הסוכר וקליפת הלימון, מערבבים ואופים כ- 30 דקות או עד שהדובדבנים התרככו מעט ומיץ ניגר מהם. מצננים ושומרים בצד עד להגשה. ניתן להכין מראש ושלמור עד יומיים במקרר.
מכינים את הקרם יוגורט: מכניסים לקערה בינונית את היוגורט עם אבקת הסוכר ומערבבים למרקם אחיד. מקציפים את השמנת המתוקה על למרקם של קצפת ומקלפים אותה לתוך תערובת היוגורט.
ממלאים ומגישים: בעזרת כפית ממלאים את הקערות בשפע קציפת יוגורט, עורמים מעל הכל מהדובדבנים הצלויים יחד עם המיץ שלהם, מקשטים במעט פיסטוקים גרוסים מגישים.

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

בדיוק קנינו בצפון המון דובדבנים...
יש לך טיפ איך לגלען ביעילות?

מרילין איילון אמר/ה...

אני נותנת לבנות שלי לגלען עם צנטר מאורך..יעיל מאוד