~~ שקשוקה יוונית, עם תפוח אדמה חצילים וגבינת פטה ~~

Shakshouka greck avec pommes de terre, aubergines et fromage de feta - recette en francais plus bas

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
יפה, טעימה ומשביעה, השקשוקה מציגה את המטבח היווני במיטבו: העגבנייה במרכז, ומסביבה החציל, שמן הזית כמובן גם הפלפלים הצבעוניים. והפטה. הפטה הנהדרת . אפשר להגיש עם פיתה או לחם טוב. המנה מצוינת כארוחת ערב.
 
צילום שלי - הלחמים ששימשו לצילומים, לחם מקמח מלא, פשוט וטעים

חלבי / רמת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנת: כשעה
 
מצרכים (6 מנות)
½ כוס שמן זית
2 תפוחי אדמה ביוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 חציל לא קלוף, בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול פרוס
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
10 שיני שום פרוסות דק
2 פלפלים אדומים מתוקים פרוסים לרצועות
2 פלפלים צהובים פרוסים לרצועות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (כדאי)
6 ביצים
מלח
200 גרם גבינת פטה מפוררת   (עדיף עזים)
חופן עלי פטרוזיליה
 
בסיר רחב, בעל תחתית שלא נדבקת, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה על אש בינונית-קטנה עד שהן מזהיבות ומתרככות, בערך 30 דקות. מעבירים לקערה ושומרים בצד. מוסיפים עוד שמן לסיר ומטגנים את קוביות החצילים עד שגם הן מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה יחד עם תפוחי האדמה. מוסיפים עוד קצת שמן לסיר, מגבירים את האש ומטגנים את הבצל כ-5 דקות או עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום, מערבבים, מוסיפים את הפלפלים והפלפל החריף, אם רוצים, ומטגנים עד שהם מתרככים, בערך 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה והחצילים שבקערה, ממליחים, מנמיכים את האש מכסים בכיסוי חלקי ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את האש, מפזרים את הגבינה, מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.
 
דלית מערבבת לי את השקשוקה
 
Shakshouka greck avec pommes de terre, aubergines et fromage de feta
 
 
Ingrédients (pour 6 personnes)
½ tasse d'huile d'olive
2 pommes de terre , pelées et coupées en dés
1 aubergine non pelée, moyen, coupé en petits cubes
1 gros oignon, tranché
6 tomates mûres coupées en petits cubes
10 gousses d'ail finement tranché
2 poivrons rouges, coupées en lanières
2 poivrons jaunes coupés en lanières
1 hot poivron vert, haché (vous devriez)
6 oeufs
sel
200g fromage feta émietté (de préférence chèvres)

Une poignée de feuilles de persil





Dans une grande casserole, pas coller casserole, l'huile d'olive à feu et cuire les cubes de pommes de terre à feu moyen - petit jusqu'à ce que dorées et tendres, environ 30 minutes. Transférer dans un bol et réserver. Ajouter de l'huile dans la poêle et faire frire les aubergines cubes jusqu'à ce qu'ils soient dorés et adoucit aussi. Transférer dans un bol avec les pommes de terre. Ajouter un peu d'huile dans la casserole, augmenter le feu et faire revenir l'oignon pendant environ 5 minutes ou jusqu'à ce qu'il commence à brunir. Ajouter l'ail, mélanger, ajouter les poivrons et le piment, si désiré, et cuire jusqu'à tendreté, environ 10 minutes. Ajouter les tomates, les pommes de terre et les aubergines dans un bol, ajouter le sel, réduirait le couvert de la chaleur et laisser mijoter à couvert partiellement 10 minutes. Ajouter les oeufs, couvrir et laisser mijoter pendant 10 minutes. Eteignez le feu, saupoudrer le fromage, garnir de persil et servir.
 

אין תגובות: