poulet aux olives, amandes, vin blanc et tomates demis confites
צלי שוקי עוף, זיתים ירוקים,
שקדים ושומר עם יין לבן ועגבניות חצי מיובשות
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו |
תבשיל עם טעמים ים תיכוניים וצבעים משמחים. במהלך הצלייה הארוכה של העגבניות בתנור, טעמן מתרכז עד שהוא נהפך למעדן ממש. כדאי להכין מהן כמות כפולה: נהדר להגיש אותן לצד כל מנה בשרית ובשאר ימות השנה הן משדרגות כל כריך.
בשרי,
קל, חומרים זמינים, זמן אפיה של העגבניות: 3 שעות, הכנה: 30 דקות, זמן בישול: שעה
מצרכים
לעגבניות (מכינים מראש)
250 גרם עגבניות שרי
מלח גס
3 גבעולי רוזמרין טריים
רבע כוס שמן זית
250 גרם עגבניות שרי
מלח גס
3 גבעולי רוזמרין טריים
רבע כוס שמן זית
מצרכים
לעוף
6
שוקי עוף (או חלקים אחרים שאוהבים)
4
כפות שמן זית
4
שיני שום פרוסות
2
גבעולי רוזמרין טרי
כף
תימין טרי או יבש
3 ראשי שומר פרוסים (בעונה)
1
כוסות יין לבן אדום יבש
מלח
ופלפל שחור
מכינים
את העגבניות
מחממים
תנור לחום של 140 מעלות. חוצים את העגבניות ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר
אפיה, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים את המלח, שמן הזית וגבעולי הרוזמרין ואופים 3
שעות.מעבירים לקערה יחד עם השמן והגבעולים.
מכינים
את הזיתים
שוטפים
את הזיתים, משרים אותם במים רותחים למשך 20
דקות, שוטפים שוב ושומרים בצד.
מכינים
את המנה
ממליחים
ומפלפלים את חלקי עוף, מטגנים אותם בשמן זית בסיר רחב עד שהם מזהיבים היטב,
מוציאים ושומרים בצד. מעבירים לאותה מחבת את השום, עשבי התיבול והשומר ומערבבים
תוך קרצוף של משקעי עוף, כ- 5 דקות. מחזירים למחבת את שוקי העוף יחד עם המיצים
שניגרו מהם, מצרפים את הזיתים, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
מקטינים את האש, מוסיפים את השקדים והעגבניות עם השמן והגבעולים, מתבלים במלח
ופלפל ומבשלים בבעבוע עדין למשך 50 דקות או עד שהעוף רך ומוכן.
צילום דן לב, סגנון דלית רוסו |
תגובה 1:
מרילין יקרה
חיפשתי מתכוון לגוון איתו את מנת העוף לשבת והגעתי למתכון הנפלא הזה,
שהכין בדיוק חומרים שהיו לי בבית,
פרט ליין הלבן שאזל והוחלף ע"י ציר עוף, ועגבניות מיובשות קנויות + תוספת של שרי טרי.
התוצאה סופר טעימה! יופי של מתכון, ובהחלט כזה שאכין שוב
אז תודה לך ודרישת שלום חמה :)
הוסף רשומת תגובה