~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~



~~ סלט עגבניות גרוזיני ~~
אחד מסימני ההיכר של המטבח הגיאורגי (גרוזיני) הוא השימוש הנרחב בעשבי תיבול טריים (טרגון בפרט) ובאגוזים, שאותם אפשר למצוא בכמעט כל מנה, מדג ועד בשר. הסלט הזה כולו מחווה למטבח העשיר והססגוני הזה: יש עגבניות מכל  הצבעים שעכשיו שיא עונתם, עשבי רוקט רענן, ניחוח משכר של טרגון ואגוזים לרוב שמעשירים גם בטעם וגם בפריכות
~~ מרמומה ~~
עוד סלט?
מרמומה היה סלט הכרחי בלי יוצא מן הכלל בכל מנת קוסקוס של יום שישי שסבתי יבט הייתה מכינה.
אדום מבריק ושומני, יושב כל כך טוב על יד הבולט או על פרוסת לחם.
~~ סלט עגבניות וחצילים בתחמיץ ~~
מי עוד לא ניסה את הסלט הזה? חבל!
זה מתכון שנתנה לי חברתי אלינה שהיא בשלנית מעולה
יעל שלי ובני שלה נולדו בקיסרי באותו יום ובאותה שעה ומכאן התחיל הסיפור שלנו
אבל לענייני החצילים - הכנתי אותם פעמים רבות גם כתוספת לכדורי לבנה
בתור סלט של שבת..ותמיד אנחנו מתענגים
~~ סלט נקטרינה של ג'יימי גלר ~~
נכון נכון! פרסמתי את המתכון עם אפרסמון..אבל ג'יימי גילתה לי שבמקור היא שמה שם נקטרינות! ניסיתי ואהבתי מאוד!!! כדאי לכם גם
~~ טורט גבוה ממולא קרם לימוני ~~
עוגות ממולאות: שיהיו גבוהות, מלאות בקרם טעים, מקושטות כמו בקונדטוריה, זה מה
שמתחשק לי להכין בזמן האחרון. את העוגה הזו הכנתי לכבוד שבת, אבל למען האמת אחרי שכולם הכריזו שחבל לגעת בעוגה כל כך יפה - בקול לא כל כך משכנע יש לאמר - היא בקושי שרדה עד לכניסת שבת
שימו לב לאופן הכנת הקרם לימון (למון קארד): פטנט של חברתי קרן
 
בשורות טובות, מרילין












אין תגובות: