~~ שרלוט גבינה, שוקולד לבן ותותים ~~



צילום דן לב, סיגנון דלית רוסו

שרלוט גבינה, שוקולד לבן ותותים

חלבי / רמת קושי בינונית / חומרים זמינים / הכנה העוגה: 30 דקות, קישוט העוגה: 20 דקות. העוגה דורשת קירור של לילה.
שילוב טעמים מענג במיוחד והמראה...כל כך חגיגי!  העוגה מתאימה לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ


 

הצילום שלי, היד של דלית

 
למסגרת:
400 גרם עוגיות בישקוטים
חצי כוס חלב קר
 

למוס גבינה ושוקולד לבן
3/4 כוס חלב חם (180 מ"ל)
300 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
30 גרם חמאה
14 גרם ג'לטין מושרה ברבע כוס מים 20 דקות
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
250 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטעם טבעי
1 כף גרידת לימון
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
כוס תותים חתוכים לקוביות קטנות
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

לציפוי:
1 מכל שמנת מתוקה  (250 מ"ל)
1 כף אבקת פודינג וניל
סלסלה של תותים (250 גרם)
100 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן או 10 גרם חמאת קקאו


צילום שלי, דלית מבסותית (-:
מכינים את המסגרת: יוצקים את החלב לצלחת עמוקה, טובלים את הבישקוטים מצדם הפנימי (הצד שאינו מסוכר) בחלב למשך 2 שניות בלבד ומרפדים בהם את היקף התבנית, כשהצד המסוכר פונה כלפי חוץ. שומרים בצד.

מכינים את המוס: מכניסים לקערה בינונית את החלב החם החמאה והשוקולד הלבן ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים – מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים. מערבבים עד להמסה המלאה של השוקולד, מכבים, משאירים על הסיר, מוסיפים לקערה את הג'לטין המושרה, מערבבים היטב עד להמסה, מסירים מהסיר ונותנים לתערובת להתקרר מעט. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הגבינות, הסוכר וגרידת הלימון למרקם חלק. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים היטב.
 
מקציפים את השמנת המתוקה, מקפלים אותה לתוך תערובת הגבינה, מוסיפים את התותים ומערבבים לפיזור אחיד.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המרופדת בבישקוטים ושומרים במקרר, מכוסה, עדיף לילה שלם. אפשר גם להקפיא.

מקשטים: ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם השמן או חמאת הקקאו בקערה המוצבת מעל סיר עם מים רותחים (שוב, נזהרים שהמים לא יגעו בתחתית הקערה). שוטפים היטב את התותים, מייבשים ובעזרת שיפוד טובלים אותם בשוקולד המומס עד לחצי התות. מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפיה ושומרים במקרר עד שהשוקולד מתקשה.

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת פודינג הווניל עד למרקם של קצפת, מורחים על העוגה  ומקשטים בתותים המצופים. שומרים במקרר יומיים או במקפיא.

אין תגובות: