~~ פלפלים קטנים ממולאים פריקי, גבינת קשקבל וזיתים שחורים ~~

petits poivrons farci au frikeh, fromage de brebis et olives noirs, sur un lit de tahnin et yaourt chaud
פלפלים קטנים ממולאים פריקי, גבינת קשקבל וזיתים שחורים, מוגשים עם רוטב יוגורט טחינה חם.


צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו



חיטה ירוקה:  לחיטה זו, הנקראת גם פריקי או פריקה, יתרונות תזונתיים רבים: היא עשירה בבסיסים, דלת פחמימות ועוד. הפריקי למעשה  עשויה מהחיטה כשהיא עדיין במצב ירוק ורך: החיטה נקצרת טרם זמנה ועוברת בין היתר ייבוש על ידי קלייה איטית. קלייה זו מעניקה לגרגירים ולתבשילים העשויים מהם ניחוח מעושן נפלא, שמשתלב בצורה נהדרת עם גבינת קשקבל, זיתים שחורים ופלפלים אדומים. הנה, שידכתי ביניהם במתכון פיקאנטי וטעים במיוחד.
~




חלבי / רמת קושי קלה / חומרים מיוחדים / זמן הכנת הרוטב: 5 דקות, זמן הכנת הפלפלים: 30 דקות, זמן אפיה כולל 30 דקות.
~

שימו לב: מתחילים בהשריית הפריקי יום מראש.  ואפשר, אם רוצים, להחליף את גרגירי הפריקי באורז, חיטה או כל דגן אחר שאוהבים.
~
מצרכים לרוטב יוגורט טחינה חם
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1 כוס יוגורט (יוגורט שאוהבים, עדיף מחלב עזים)
1 כפית שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון

מצרכים למלית
1 כוס פריקי, מושרה במים 24 שעות ומסונן
מלח
1 כף שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
קליפה קצוצה דק מלימון שלם
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אפשרות)
1/2 כוס זיתים שחורים (לא מושחרים!) מגולענים, קצוצים גס
1/4 כוס שמן זית
12  פלפלים אדומים מאורכים או 24 פלפלים קטנטנים (בגודל אצבע)

לקישוט: סומאק

מכינים את הרוטב: 
מערבבים את כל הרכיבים פרט לסומאק למרקם חלק ושומרים בכלי סגור. אפשר להכין יומיים מראש.

מכינים את המלית:
בסיר בינוני מחממים כף שמן זית, מטגנים בו את הפריקי 2 דקות, מוסיפים 2 כוסות מים, מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה, מכוסה, כשעה או עד שהגרגרים רכים אך עדיין לעיסים (טועמים) אם יש צורך, מוסיפים עד מעט מים רותחים וממשיכים לבשל עד למרקם הרצוי. מעבירים לכלי גדול, מפרידים בין הגרגירים בעזרת מזלג, מצננים, מוסיפים את שאר הרכיבים (פרט לפלפלים האדומים) ומערבבים.

ממלאים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס, מרפדים תבנית בנייר אפיה. אם הפלפלים גדולים, נוח להסיר את החלק המחובר לגבעול ולמלא דרכו. אם הפלפלים קטנים, עדיף לחרוץ חריץ לאורך הפלפל (בלי להגיע לקצוות) ולמלא דרכו.  מסדרים את הפלפלים בתבנית, מברישים במעט שמן זית, מכסים ואופים 10 דקות. מגבירים את החום ל- 200 מעלות ואופים עוד 5-10 דקות בלי כיסוי, עד שהפלפלים מקבלים סימני צריבה נאים. נתן לשמור את הפלפלים במקרר עד 3 ימים ואפשר גם להקפיא. אם נשאר מהמלית ניתן להגיש אותה בקערית קטנה, בנפרד.

מגישים:
 מחממים את הרוטב לטמפרטורה חמימה (נזהרים לא להרתיח), יוצקים אותו לצלחת הגשה, מקשטים במעט סומאק, מסדרים מעל את הפלפלים הממולאים החמים ומגישים. אפשר לפזר עוד קצת קשקבל לפני ההגשה.
google translator
Ingrédients yogourt tahini  en sauce chaude
1/2 tasse de tahini
1/2 tasse d'eau
1 tasse de yogourt ( le lait de chèvre est mieux)
1 cuillère à café d'huile d'olive 
1/4 tasse de jus de citron

Ingrédients pour la garniture
1 tasse de frikeh, mariné 24 heures à l'eau et filtré
Sel
1 cuillère à soupe d'huile d'olive
1/2 tasse de persil haché
100g de fromage râpé kashkaval
Citron finement haché zeste intact
1 hot poivron vert, finement haché (facultatif)
Olives noires 1/2 tasse Dénoyautées, hachées grossièrement
1/4 tasse d'huile d'olive
)
Poivrons rouges 12 ou 24 petits poivrons allongés (taille de doigt)

Préparez la sauce:
Mélanger tous les ingrédients Peut être préparé deux jours à l'avance.

Préparer la garniture:
faire revenir le frikeh 2 minutes al'huile dolive, ajouter de l'eau 2 tasses, sel, porter à ébullition et laisser mijoter sur un feu minuscule, à couvert, pendant environ une heure ou jusqu'à ce que les fruits soient tendres mais encore tendres (goûter) Si nécessaire, ajouter jusqu'à un peu d'eau bouillante et cuire jusqu'à consistance désirée. Placez dans un grand bol, séparer les grains avec une fourchette, laisser refroidir, ajouter le reste des ingrédients (sauf les poivrons rouges) et mélanger.

Remplir et faire cuire:
Préchauffer le four à 180 ° C. Tapisser un papier de cuisson. Si gros poivrons, facile à retirer la partie attachée à la tige et remplir chemin. Si les petits piments, il est préférable de passer le long du poivre de fente (sans atteindre les bords) et remplir chemin. Disposez les poivrons, les badigeonner d'huile d'olive, couvrir et cuire au four pendant 10 minutes. Augmenter la chaleur à 200 degrés et cuire pendant 5-10 minutes sans couverture jusqu'à ce que les poivrons soient belles marques de brûlures. on peux garder les poivrons dans le réfrigérateur jusqu'à 3 jours et peut être congelé. 

Servir:
 Chauffer la température chaude de sauce (en faisant attention de ne pas faire bouillir), versez-le dans un plat de service, Sumac de garnir un peu, les disposer sur les poivrons farcis et servir chaud. Peut dissoudre un peu plus kashkaval avant de serv

אין תגובות: