petit biscuits aux amandes et a la pistache- recette en francais chez piroulie
עוגיות נהדרות שהכנתי לחג, הן פריכות מבחוץ קצת רכות בפנים, הטעם שלהן בא בגלים גלים: טועמים פעם את הלימון ופעם את התפוז, פעם את הפיסטוק ופעם את השקדים. המתכון בא מהאתר הנפלא של פירולי - היא רשמה שם שכדאי להכפיל כמויות וזה בדיוק מה שעשיתי. הכפלתי כמויות, חילקתי את העיסה ל- 4 חלקים ובכל חלק קישטתי בצורה שונה: חלק עם פיסטוק, חלק עם שוקולד קצוץ, חלק עם חמוציות קטנטנות וחלק עם אגוזי לוז קצוצים. על זה נאמר - כולן טעימות!
מצרכים - כ- 40 עוגיות
250 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
125 גרם קמח תפוח אדמה
180 גרם סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
קליפה מגורדת מתפוז שלם
קליפה מגורדת מלימון שלם
50 מ"ל שמן
50 מ"ל מיץ תפוזים
1 ביצה (או 2 חלמונים)
לעיטור: 100 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים גרוסים (אפשר גם שוקולד צ'יפס או אגוזים)
הכנה
מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות, מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה
מכניסים לקערה את השקדים, קמח תפוחי האדמה, הסוכר, אבקת האפייה וקליפות ההדרים ומערבבים. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והביצה (או החלמונים) מאחדים לעיסה ונותנים לנוח 5 דקות. בזמן הזה העיסה מתמצקת ומקבלת מראה של מרציפן. קורצים לעיגולים קטנים, מסדרים בתבניות עם מרווחים ואופים בערך 10 דקות.
תגובה 1:
תענוג לקבל ממך מיילים עם מטעמי הבלוג
העוגיות נהדרות .
חג שמח ומועדים לשמחה לך ולכל משפחתך המבורכת .
הוסף רשומת תגובה