~~ פאי קרם גבינה וריבת תות בטעם של געגוע ~~


Tarte au fromage et a la confiture de fraise

 
 

את הפאי הכל כך טעים הזה שלחה לי חברתי עדה גיל, מנהלת דבש מסלע, המרכז לצמיחה והתפתחות. עדה שלחה לי אותו ואני מhהרתי להכין: הפאי טעים כל כך, הבצק מהסוג הפריך אך לא נוקשה, המלית קרמית ומפנקת והנוכחות של ריבת התותים בין הבצק לקרם YYY כמה שזה טעים! 
וכך היא כתבה לי אחרי ששוחחנו על עוגות גבינה:
גם אני כמוך אוהבת עוגות גבינה בכל צורה שהיא, ממש כך. וזה גם עבר בגנים לבת הבכורה שלי שגם היא בביתה כבר מתמחה בעוגות גבינה...להלן סיפור מרגש ומתכון בצידו.
לפני 8 שנים, באיסור חג של סוכות, נערכה הסדנה השנייה של דבש מסלע, שכל עשייתנו בה מכוונת להנצחת זכרה של סלעית הי"ד חברתי.
לרגל האירוע המרגש, שהפתיע את כולנו בהיקפו, הכינה החברה המשותפת של שתינו - מירב - עוגת גבינה נפלאה, לפי המתכון של סלעית שלנו, כדי שבזמן הפסקת הקפה בסדנה, גם יהיה לנו טעם של סלעית.
כמובן שהמתכון הזה הפך ללהיט אצלנו בבית, וכשמתחשק לי קצת 'סלעית' באף ובפה עם הסנפה ישירות לנשמה אני מכינה את עוגת הגבינה שלה, והלב מיד מתמלא בשמחה של זיכרון מתוק, ובגעגוע חריף. 






שימו לב, המתכון מתאים לעוגה בתבנית עגולה בגודל 26, אני הכנתי בגירסה נמוכה (פאי) בתבניות קטנות. 
הכמויות במתכון לפי כוס בנפח 240 מ"ל


מצרכים לבצק
100 ג' חמאה חתוכה ל- 10 קוביות
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כוס קמח

מצרכים למלית
500 ג' גבינה 5%
1 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות קמח
1 סוכר וניל
1 כוס חלב
בנוסף
כ- כוס ריבת תות טוב רכה (מחממים במיקרו מעט)
לציפוי
2 שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
מכינים את הבצק: מכניסים לקערה את הקמח הסוכר ואבקת האפיה ומערבבים. מכניסים את החמאה ומפוררים אותה בקמח עם האצבעות עד שהתערובת דומה לסולת. מוספים את הביצה, לשים/אוספים לכדור ומהדקים לתחתית התבנית. אם מכינים בתבניות פאי מצפים גם את השוליים. שומרים במקפיא שעה.
מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים (הבלילה דלילה, לא להבהל)
מרכיבים ואופים: מורחים שיכבה אחידה של ריבת תות על הבצק הקפוא, יוצקים את מלית הגבינה ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהעוגה יציבה אך המרכז עוד מעט רוטט, בערך 40 דקות.
מצפים ואופים שוב: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים על העוגה ומחזירים לתנור הכבוי עד קירור בערך 20 דקות. התמונה צולמה לפני שהפאי חזר לתנור ולכן רואים היטב שהשמנת לא מיוצבת מה שלא מנע מבני הבית להעלים מחצית הפאים עוד במצב הזה בטענה שכך זה הכי טעים.
לגיוון: במקום למרוח שיכבה של ריבת תות על הבצק, מניחים פרוסות דקות של פרי: נקטרינה, אפרסק, קיווי ועוד.



Tarte au fromage et a la confiture de fraise
Faire une pate avec 1.5 verre de farine, 1 cac de levure chimique, 100 gr de beurre, 1/2 verre de sucre et 1 oeuf. etaler sur un moule a tarte (26) et congeler pour  heure. 
Melanger 500 gr de fromage blanc, 1 verre de sucre, 3 oeufs, 3 cas de farine, 1 sucre vanilla et 1 verre de lait.
Etaler de la confiture de fraise sur la pate congelee, verser le mélange fromage et cuire a 180 degres jesque ce que la tarte soit stable et le centre dance un peu.
Melanger 2 chamenet hamoutsa avec 3 cas de sucre, etaler sur la tarte et remettre au four jsque ce qu'il refroidisse. La photo a ete prise avant qu'elle retourne au four.

רשומה זו מוקדשת באהבה לעדה היקרה


3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אפשר לקבל כמויות מדוייקות?
כוסות, כפות אינן כמות מדוייקת הכל תלוי בנפח, גודל הכוס ועוד.
תמיד רצוי לקבל כמות בגרמים.
תודה

אנונימי אמר/ה...

הכנתי ויצא מעולה! כולם ליקקו את השפתיים.
אחרי 48 שעות בקירור העוגה מתחילה להפריש נוזלים, אז לא כדאי להכין מראש.

מרילין איילון אמר/ה...

קיבלתי!