~~ לחמניות קשת במילוי טונה פיקנטית ~~


Petits pains foures a la matbouha de thon recette en francais plus bas


צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו - עבור מגזין טעימות

הבצק של לחמניות אלו רך ומפנק, מעט מתקתק ומאוד נוח לעבודה. אני משתמשת בו המון לפיצות, פריקסה, ולחמניות ממולאות מכל הסוגים. אפשר לגוון ולהכין באותו אופן מאפה ממולא אחד גדול במקום לחמניות קטנות.







































הפעם בחרתי להגיש לכם אותם במלית פיקאנטית וטעימה מאוד, בתיאבון!


 
תמונה מסט הצילומים עבור מגזין טעימות
 
מצרכים לבצק (כ- 30 לחמניות בינוניות)
500 גרם קמח לבן    (½ 3 כוסות)
100 גרם סוכר (½ כוס)
חצי כף מלח
כף שמרים יבשים
1/2  כוס מים (120 מ"ל)
2 ביצים
חצי כוס שמן
לשימון הקערה: חצי כף שמן זית
להברשה ועיטור: 1 ביצה טרופה, שומשום, קצח או גרעיני דלעת


מצרכים למלית טונה פיקנטית
2 כפות שמן (זית או אחר)
1
פלפל ירוק (לא חריף) חתוך לקוביות קטנות
3
שיני שום קצוצות
חצי קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
כפית פפריקה מתוקה
כף שטוחה הריסה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור
2 קופסאות טונה בשמן קטנות מסוננות (ביחד בערך 300 גרם)
מכינים את הבצק: מכניסים לקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים, מערבבים שוב, מוסיפים את המים, הביצים והשמן ולשים כ- 10 דקות.
יוצקים
את שמן הזית לתוך קערה גדולה ונקיה, מעבירים את הבצק לקערה ומגלגלים אותו כך שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים את הבצק לתפוח בחוץ שלוש שעות או במקרר בין 12 ל- 24 שעות. אם הבצק לא תפח, אין דואגים, ממשיכים.
מכינים את המלית:
מטגנים
בשמן את הפלפלים עד שהם רכים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים
את עגבניות המרוסקות, הפפריקה, ההריסה, הכמון המלח והפלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה  כ- 40 דקות או עד שהרוטב סמיך ואין בו יותר נוזלים. מכבים, מוסיפים את הטונה, מערבבים ומצננים.
מכינים את הלחמניות:
מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
מדליקים את התנור ל- 190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-30 חלקים ולשים כל חלק לכדור.
מתחילים מהכדור הראשון: מרדדים אותו למלבן בגודל של כ-15 על 10 ס"מ, מסדרים
פס מלית לאורך החלק התחתון של המלבן,  בלי לגעת בשוליים. מגלגלים/סוגרים את הבצק על פס המלית, ומהדקים בעזרת האצבעות.  חורצים על המלבן חריצים במרווחים שווים, מבלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק על עצמו, מעגלים את הגליל לצורת קשת, ומניחים על התבנית כשהתפר כלפי מטה.  מכינים כך את שאר הלחמניות.
מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום, קצח או זרעי דלעת, מתפיחים כרבע שעה או עד שהלחמניות תפחו.
מכניסים את התבנית לאמצע התנור החם, אופים  בין רבע שעה לחצי שעה, תלוי בגודל הלחמניה או עד שהלחמניות זהובות. חשוב לבדוק למטה אם הצבע יפה ולא לבן (הופכים ובודקים מלמטה).



כאן אני מכינה את המאפה בגירסה משפחתית




רואים את הגונזילה המשפחתית לעומת הלחמניות האישיות
Petits pains foures a la matbouha de thon
Faire une pate avec 500 gr de farine, 100 gr de sucre, 1/2 cas de sel, 1 cas de levure, 2 oeuf et 1/2 verre d'huile et laisser monter
Preparer la farce:  revenir 1 poivrons vert coupe en cube et 3 ails ecrase, rajouter 400 gr de tomates pelees ecrasees, 1 cac de piment doux, 1 cas de harissa, 1/2 cac de cumin sel et poivre et cuire 40 minute ou jusque ce qu'il n'y ai plus de liquide. Eteindre et rajouter 300 gr de thon a l'huile essorer.
Diviser la pate en 30 patons, et faire boulage. remplire les patons comme sur le photos, laisser monte 30  minutes, badigeoner et decorer et enfourner jsuque jolie coloration.


קבלו עכשיו את המאפים של מאיה - "הכנתי את הלחמניות, מילאתי ברוטב פיצה (מתכון שלך) וקצת גבינה צהובה, יצא מושלם!!!! "

המתכון הופיעה באתר
http://www.thisamericanbite.com/piquant-tuna-appetizers/ 

20 comments:

אנונימי אמר/ה...

נראה מדהים! יש לך רעיון למילוי אחר לכאלה שלא אוהבים טונה?

מרילין איילון אמר/ה...

אפשר בלי טונה, אפשר תערובת גבינות, אפשר בשרי, אפשר תערובת אנטיפסטי. מה שאת אוהבת יכול להיכנס פנימה! וגם בירסה מתוקה!

אנונימי אמר/ה...

למילוי טונה פיקנטית,יש סלט טונה פיקנטי של ויליגר,הוא חוסך זמן הכנת המילוי

lory eyni אמר/ה...

היי
הייתי רוצה לדעת האם במקום לחמניות
אפשרי להכין מהבצק הנ"ל לחם?
אודה על התשובה
לורי

מרילין איילון אמר/ה...

כן אפשר, אבל תצרכי לחכות די הרבה זמן להתפחה. הבצק שומני יחסית (שמן וביצים) וזה מעכב התפחה. אז סבלנות והכל יהיה בסדר (-:

אשל אמר/ה...

מקסים מקסים!!!!!!!1

אנונימי אמר/ה...

ווואאאוווו את מדהימה, ישר כוח!!!!!!

The Cookie Fairy אמר/ה...

מקסים לגמרי, אני חיייבת חייבתתתת לנסות את זה!
העיצוב יחד עם מלית הטונה הפיקנטית הרגו אותי לגמרי...
בהחלט ינוסה

מרילין איילון אמר/ה...

כדאי לך יקירתי, אחרי הצילומים הם נחטפו כלא היו!

תמר אמר/ה...

כיף לראות פה את המתכון הזה מרילין :)
עלי והצליחי
תמר

This American Bite אמר/ה...

These look so elegant and delicious. Would it work with tuna in water rather than olive oil? I love the tuna pikanti alone, perhaps as a salad! Thank you for sharing.

מתכוני פשטידת פרווה אמר/ה...

אני אוהבת מאוד את האתר שלכם ומבקרת בו המון. הכל מקסים ונראה מאוד אסטטי וטעים כל הכבוד עשקעה מדהימה. אני אישית יותר בכיוון של פשטידות וסלטים אשמח לביקור שלכם באתר שלי

מרילין איילון אמר/ה...

כן זה הולך נהדר גם עם טונה במים, כבר ניסיתי. בהצלחה!

אנונימי אמר/ה...

אפשר להכין מראש ולהקפיא? טעם הטונה לא נפגם?

מרילין איילון אמר/ה...

לא נפגם, באחריות!
(-:

אנונימי אמר/ה...

מרלין יקרה
אם הבנתי נכון את שומרת מצוות, האם ידוע לך אם הבצק הזה ברכתו מזונות?

מרילין איילון אמר/ה...

הוא מזנות לשיטת הספרדים.
בהצלחה!

רוחי אמר/ה...

מרילין שלום
חושבת אולי להכין לחמניות כאלה למשלוחי מנות
אשמח לקבל רעיון מפורט יותר למלית גבינות ו/או למלית מתוקה
תודה מראש, רחל

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

תבורכי על המתכון הזה הכנתי כמות כפולה בלי לדעת עד כמה זה יהיה טעים ומוצלח ושלחתי את זה במשלוחי מנות לא היה אחד שלא התקשר או שלח מיסרון בכדי להגיד כמה זה היה טעים

מיכל אמר/ה...

מתכון פשוט מעולה, השילוב בטעמים בין הבצק למילוי כל כך טעים ומשאיר טעם לעוד. בכלל רוצה להחמיא לך על המתכונים. כל פעם שאני רוצה לחדש אני נכנסת לאתר שלך. וכמו שאת מבינה גם השבוע היה מוצלח, אז הגיע הזמן לאמר לך תודה על המתכונים ובכלל..