~~ סלט בורגול, תפוזים וצימוקים בתיבול פיקנטי ~~

Salade de bulgur, orange et raisins secs, sauce harissa
 
צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו
 
סלט טעים ועשיר, מהסוג היותר כבד שיכול בכיף להחליף ארוחה, אבל לא כבד מדי, בזכות התפוז העסיסי שמקפיץ את הסלט ונותן לו רעננות, מרקם וטעם נפלא. "טויסט", כמו שאומרים.  אני אוהבת להגיש אותו לצד מנת דג בתנור או קציצות מטוגנות, הוא כמעט במפקיד תוספת, אבל פחות מכביד.
~ את הסלט הזה הכנתי עבור מגזין "טעימות" מבית עיתון "משפחה" ~
 
 
 
 
לבורגול:
2 כוסות בורגול גס (250 גר')
1/2 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק (עם הגבעול)
5 גבעולי בצל ירוק,  קצוצים דק (החלק הלבן והירוק)
1/2 צרור נענע, קצוצה דק (עלים בלבד)
1 כוס צימוקים
מלח ופלפל שחור


לתפוזים:
2 תפוזים מקולפים ומפולטים (ללא הקרום הדק העוטף כל פלח), חתוכים לקוביות של 1*1 ס"מ

1 כף הריסה
1 כפית כמון
1 כף חומץ
1 כף שמן

מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה גדולה, יוצקים מים חמים לכיסוי ועוד מעט, משהים 20 דקות. מסננים ומחזירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, הפטרוזיליה, הבצל הירוק הנענע והצימוקים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
מכינים את התפוזים: מערבבים את פלחי התפוזים המפולטים עם שאר המצרכים.
מגישים: מוסיפים את התפוזים המתובלים לקערת הבורגול, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.
 


Salade de bulgur, orange et raisins secs, sauce harissa
 
Tremper dans de l'eau tiede 250gr de bulgur pdt 20 minutes et essorer. Rajouter 1/2 verre de jus de citron, 1/4 de verre d'huile d'olive, 1/2 bouquet de persil hache, 5 tige d'oingons vert ciseler, 1/2 bouquet de menth hachee, 1 verre de raisin sel et poivre et melanger.
eplucher 2 orange en filet et coupe en petit morceau, et melanger avec 1 cas de harissa, 1 cac de cumin, 1 cas de vinaigre, 1 cas d'huile.
Melanger les oranges avec le bulgure et servire.

6 תגובות:

This American Bite אמר/ה...

Yum!! I bought bulgar yesterday with a view to make "kasah bowties" but this sounds like a lighter and healthier dish. I love the inclusion of oranges!

מרילין איילון אמר/ה...

בהצלחה!

איריס אמר/ה...

יש משהו שיכול להחליף את האריסה ?

מרילין איילון אמר/ה...

אפשר לוותר עליו, אבל הוא "לב" המתכון.

judith27k אמר/ה...

שכחתי לספר לך שניסיתי למחרת פרסום המתכון וכמה שיצא מעדן. במקום הצימוקים הרגילים שמתי צימוקים אוזביקים והשתמשתי בתפוזים האדומים. גם לי לא הייתה אריסה ועדיין יצא נפלא. בפעם הבאה אנסה להשיג ואנסה שוב. מתכון נפלא! תודה רבה!

מרילין איילון אמר/ה...

שימחת אותי!