לפני כחודש קיבלתי הזמנה להשתתף בסדנה במרכז הקולינרי הגבוה לאומניות הבישול, דן גורמה שבתל אביב. חודשים קודם לכן, בתערוכת מזון שביקרתי בה כבר אספתי מידע על המרכז ועל הקורסים שהוא מציע, לכן שכשקיבלתי את ההזמנה, יותר משמחתי...זה נפל לי "בול".
אז אישרתי השתתפות, כמובן, והתחלתי לספור ימים, ואחר כך שעות
כן, התלהבתי
השף עמיר אילן והקונדיטורית מאיה רביבו |
הגעתי לשם עם המצלמה, אבל בסופו של דבר כמעט ולא צילמתי, שמתי אותה שם, בין עמדות המיקסרים, ופשוט נכנסתי לשוונג של "הקשבה / למידה / יישום"
הסדנה חולקה לשני חלקים, בחלק הראשון השף עמיר אילן לימד להכין פיצה של ריקוטה
ווסאבי, מוגשת עם טונה אדומה טריים פרוסה דק וירקות
בפונזו.
צילום: ניצן קסט |
צילם ניצן קסט |
השף נתן הסבר כללי על המנה, לאחר מכן חילק מתכונים ומשימות לפי קבוצות. השף הדגים, הנחה ועזר: הייתה חוויה מרתקת, חוויה של לימוד טכניקות חדשות וחשיפה לעולם חדש מתוך מצרכים מוכרים.
השילוב של הריקוטה והווסבי הפיל אותי לריצפה פעמיים: בפעם הראשונה כששמעתי עליו (מי חושב לשלב שני עולמות כל כך רחוקים?) ובפעם השניה כשטעמתי: הפתעה ושימחה לגלות טעם חדש ונפלא. על בצק הפיצה המעולה שעיצבנו לפי טכניקה ייחודית שמייד אימצתי - אין מה לדבר. קריספי מבחוץ ורך-עננים בפנים.
בחלק השני והארוך, שעסק בקונדיטוריה, פשוט כבר לא נגעתי ברצפה.
מהרגע שקיבלתי את המשימה שלי (פבלובה טפאס) פשוט ריחפתי בין העמדות השונות כדי להכין את ה- Mise en place : טיילתי בין מרחבי האולם הגדול והתחלתי לאסוף חומרים, טיול במקררים הענאקיים (דמיינו גלונים של שמנת מתוקה / חלבונים / מחיות פרי חלומיות), טיול במזווה הענק (ערימות של קופסאות עם שקדים טחונים / שמרים / ג'לטין / מקלות וניל / מטבעות שוקולד מכל הצבעים ועוד), טיול במרחב הקעריות עירבוב (לקחתי לפחות 20 קעריות, מכל הגדלים, שלא יחסר), ואז שקלתי, עירבבתי.
גן עדן זה כאן.
אין לי מושג איך הזמן עבר כל כך מהר אבל פתאום היה לילה ופתאום היה צריך לחזור הבית.
אז נפרדנו יפה (אני אישית לא רציתי ללכת) וטעמנו ממעשי ידינו (להתפאר!)
הכל היה סופר טעים
בכל אחד מהמתכונים למדתי טכניקות שאני כל כך שמחה שנחשפתי אליהן, באמת חוויה בלתי רגילה עבורי
~
אני מסיימת כאן עם תמונות ועם תודה גדולה לדן גורמה: לשף עמיר אילן ולקונדיטורית מאיה רביבו על הסדנאות המעלפת. חזרתי הביתה עם טעם של עוד מן הלמידה הזאת.
פבלובה טאפאס (אין לכם מושג איזה מרקם יש לזה בפנים!) |
צילם ניצן קסט |
טארט שוקולד טופי (עם בוטנים מלוחים בפנים...אל תשאלו זה "יותר מדי" טעים) |
"מקרון" שקדים איטלקי - צילם ניצן קסט |
עוגת "סוף שבוע" פרלינה מרציפן |
3 תגובות:
שלום מרילין!
העוגה פרךינה מרציפן נראית ממש טוב. יש לך במקרה את המתכון שלה??
תודה רבה
אלישבע
נראה מאוד פלצני
הפרלינה מרציפן מעולה, בע"ה אפרסם מתכון יותר מאוחר.
למעשהנ כל המתכונים היו מעולים, עברו בגדול את מבחן הטעם.
הוסף רשומת תגובה