soupe courgette, petit poix, gingembre et citron
את המרק הנהדר הזה למדתי מחברתי תמר. תמר בהיותה טבעונית מיטבה לשלב מני ירקות וקטניות בצורה נפלאה, והנה הוכחה. את המרק הזה הגשתי בכוסות קטנים בערב שבת כמנת ביניים שבין הדג לבין הבשר - כולם אהבו את שילוב הטעמים ואת החמיצות העדינה והרעננה.
מצרכים
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
6 קישואים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוך למקטעים קטנים
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
ארבעה גבעולי בזיליקום קצוצים
כוס אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה)
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
ארבעה גבעולי בזיליקום קצוצים
כוס אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה)
כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד
מלח ופלפל
מלח ופלפל
רבע כוס מיץ לימון (אפשר קצת יותר או קצת פחות, לפי הטעם)
לעיטור: עוד כוס אפונה ועלי בזיליק טריים
הכנה
בסיר בינוני גדול מזהיבים את הבצל בשמן, כ- 5 דקות. מוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הסלרי, הפטרוזיליה האפונה והג'ינג'ר, מערבבים, סגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. מוסיפים מים עד ל- 2 ס"מ מעל הירקות, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה. מרסקים את הכל למחית חלקה (עדיף במוט בלנדר), מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר לקשט עם אפונה חלוטה: מבשלים את האפונה במים רותחים 4 דקות ומעבירים אותם מייד לכלי עם מים קפואים.
Blondir 1 oignons couper fin dans 2 cas d'huile. rajouter 1 cas de gingembre frait, 6 courgettes coupee, 1 verre de petit poix surgeler, 2 tiges de celeri,. 1/2 bote de persile hache, 4 tiges de basiliques et 2 petite pdt copee en morceau. melanger, reconvrir d'eau et cuir 1 heure et moudre en puree. Rajouter 1/4 de verre de jus de citron, sel et poivre, cuir encore 1/2 heure , gouter et servir avec des petit poix cuit et refroidi a l'eau glacee.
6 תגובות:
מרילין שלום
תודה על המתכון. סופסוף משהו בריא.
אנסה לסופשבוע.
נשמע מעולה, שמחה על המתכון הטבעוני ! ברור שאנסה אותו :)
גם אני שמחה למצוא כאן מתכון טבעוני!
שבוע טוב!
מיה
למרלין שלום רב,
לא קשור לפוסט זה- מדוע לא נמצא המתכון למוס טונה אלגנטי? חיפשתי ולא עלה בידי למצאו.
המרק יצא מצויין!
תודה רבה ותהיי בריאה
יוכי
תודה לך!
הוסף רשומת תגובה