Gateau au biscuit et a la creme -recette en francais plus bas
עוגת קיץ, כך בעלי קורה לעוגה הזו וכך למדתי גם אני לקרוא לה (למרות שכולם סביבי קוראים לה עוגת ביסקוויטים). היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה וכל כך רעננה - ללא ספק העוגה הכי טעימה בעולם! אם לא היה פיקוח בבית, היו אוכלים אותה ישר מהתבנית, עם כפית. בדוק!
מי לא מכיר את המתכון? מי לא הכין אותה עשרות פעמים? ובכל זאת רציתי לצרף אותה לבלוג, כי בלעדיה ההצצה לא תהיה מלאה.
מצרכים - תבנית מלבנית ח"פ רגילה (גודל A4)
3 חבילות פטי בר (אפשר לבן או שוקולד)
כוס חלב קר
~
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 כוסות חלב (500 מ"ל)
2 חבילות פודינג וניל (160 גר')
אופציה: 250 גרם גבינה לבנה (5% או 9%) (מאוד טעים!)
שידרוג של חמותי: 1 עד 2 כפות ליקר בננה!
~
לציפוי: 100 גר שוקולד מריר מגורד
הכנה
מכניסים לקערת המערבל את כל המרכיבים ומקציפים עד לקבלת מרקם של קרם. אם רוצים מוסיפים את הגבינה ומקפלים פנימה.
טובלים ביסקוויטים בחלב לכמה שניות, רק עד שמתחיל להתרכך ומסדרים אותם על גבי התבנית בשיכבה אחידה.
יוצקים שליש מכמות הקרם על הביסקווטים, מיישרים, ומסדרים מעל עוד שיכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב. חוזרים על אותה הפעולה עד שיש 3 שכבות ביסקוויט ו- 3 שכבות קרם, כשהקרם נמצא למעלה.
מפזרים מעל הכל שפע שוקולד מגורד ושומרים סגור במקרר.
Gateau au biscuit et a la creme -recette en francais plus bas
tremper des petits beurres dans du lait froid et etaler sur un plat.
Batter ensemble: 500 ml pot de creme liquide, 500 ml de lait, 160 gr de poudre pudding vanille, 250gr de fromage (option), 2 cas de liqueure de banane (option).
mettre 1/3 de la preparation sur les biscuitr, reposer une couche de biscuit tremper dans le lait, puis ainsi de suite comme sur les photos. soupoudrer de chocolat noir rape. Garder au froid.
כאן בתמונה, העוגה נקרצה בעזרת רינג
11 תגובות:
נראה נהדר
שאלה: מה הכוונה באופציה של הגבינה לבנה? להוסיף בנוסף למצרכים או במקום משהו אחר?
זהו, קניתי היום ליקר בננות.
איפה קונים ליקר בננה??
שלום מרילין
לצערי, לא הצלחתי להקציף את המצרכים שכתבת - האם ייתכן שהוספת הגבינה הלבנה לא אפשרה את ההקצפה? יש לך רעיון אחר למה שיכול היה לשבש את ההקצפה?
תודה
הכנתי את זה יצאה אחלה כולם ליקוו אצבעות. תודה לך
לאיזה שמנת מתוקה את מתכוונת? שמנת לקצפת 38% או שמנת לבישול רזה יותר?
תודה
כל שמנת מתוקה תעשה את העבודה (יותר מ- 10%).
אבל ה- 38 תהיהי הכי משובחת לדעתי.
אני חושבת שזה מה שאעשה עם הילדים לשבת. תודה לך
כדאי לך (-:
זה באמת הכי טעים בעולם. נועם בן ה6 טרף 3 מנות מכובדות ואם לא הייתי עוצרת בעדו הוא היה מנגב את כל התבנית. אחר כך שאל אותי אם קשה להכין את העוגה הזאת. כשעניתי שזה קל ביקש שאכין כל יום. אמרתי שאם אכין כל יום זה ימאס לו אז הוא ענה שלא נורא שימאס העיקר שזה יהיה טעים.
אתמול הוא שאל מי לימד אותי להכין את זה, עניתי שמישהי כתבה בבלוג באינטרנט. אז הוא ביקש "תגידי לה שאני אמרתי שזה נורא טעים" אז הנה, אני אומרת (והולכת לגנוב עוד פרוסה, ממילא קניתי חצאית שגדולה עלי).
האים ניתן להקפיא
הוסף רשומת תגובה