~~ מכתבים מהמטבח - מתכונים וסיפורים ~~

~~ פלפלים קטנים ממולאים בפריקי קשקבל וזיתים שחורים ~~
בס"ד

חיטה ירוקה, הנקראת גם פריקי או פריקה, יתרונות תזונתיים רבים: היא עשירה בסיבים, דלת פחמימות ועוד. הפריקי למעשה  עשויה מהחיטה כשהיא עדיין במצב ירוק ורך: החיטה נקצרת טרם זמנה ועוברת בין היתר ייבוש על ידי קלייה איטית. קלייה זו מעניקה לגרגירים ולתבשילים העשויים מהם ניחוח מעושן נפלא, שמשתלב בצורה נהדרת עם גבינת קשקבל, זיתים שחורים ופלפלים אדומים. הנה, שידכתי ביניהם במתכון פיקאנטי וטעים במיוחד.


 
~~ תפריט שבועות ~~


מקצת הדברים שהכנתי לחג
המלוחים:
-        פלפלים ממולאים (מתכון למעלה)
-        קשי בטטות, פרמזן ובצלים (מתכון חדש)
-        קיש עגבניות, זיתים שחורים וקשקבל (מתכון חדש)
-        רוגלך גבינות ובצל ירוק (מתכון של שימרית)
-        ניוקי א לה רומנה ברוב פטריות (מתכון חדש)
-        לביבות בורגול רוקפור ופקאן (מתכון חדש)
-        קיש זוקיני ועגבניות בסגנון פרובנס (מתכון חדש)

המתוקים
-        קרפ קרם גבינה ודובדבנים
-        גביניות (מכון חדש)
-        ברואניז שוקולד וגבינה של מלכי (מתכון חדש)

חג שמח, בשורות טובות בע"ה










אין תגובות: