~~ כדורי כנאפה מפתיעים בקדאיף ורוטב דובדבנים ~~

Boules de knafe (fromage de chevre) sur lit de kadaif et sauce cerise



מעטפת הקדאיף קריספית ויש לה ניחוח עדין של מי ורדים (ממש עדין), בפנים גבינת עזים מתוקה נמסה בפה, מבושמת בדבש, תפוז ולימון, קצת פיסטוק בפנים בשביל הטעם והנגיסות, וכדי שזה יהיה ממש חגיגי אז אפשר גם רוטב דובדבנים מצומצם. נכון שווה?
~
עבודה עם שיערות קדאיף היא לא מסובכת כמו שחושבים רבים. חשוב לעבוד בנחת, בלי ילדים בין הרגליים או קציצות על הגז. לוקחים מעט שיערות, מפרידים אותם בעדינות בין האצבעות, יוצרים מהן שביל של 2 ס" מלפפים אותם, סביב סביב בתוך השקע של התבנית ומנסים לעשות עובי אחיד.
יתכן שייקח שקע ועוד עד שתתפסו "יד" ואני מאוד ממליצה לא להרפות, לנסות ולהשתדל, כי בסופו של דבר שערות קדאיף הם חומר גלם נפלא, גם יפה, גם טעים ותמיד מרשים.
~

מתאים ל- כ 24 כדורים (יש לדאוג לתבניות עם 24 שקעים בגודל של אגוז מלך)

מצרכים לקדאיף:
חבילת קדאיף מופשרת (לא נשתמש בכל)
50 גרם חמאה מומסת
שקית סוכר וניל

מצרכים לגבינה:
גליל גבינת פרומעז רכה (מוציאים מהמקרר מספר שעות)
3 כפות דבש
קליפה מגורדת מתפוז שלם
קליפה מגורדת מלמון שלם
2 כפות פיסטוקים טבעיים גרוסים (אפשר גם אגוז אחר)
לציפוי: פיסטוקים טחונים או אגוזים טחונים

לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
2 טיפות מי ורדים

לרוטב דובדבנים :
מיץ מצנצנת דובדבנים בסירופ
שקית סוכר וניל

"תמונות מהשטח"


 
מכינים את הסלסלות: משמנים תבניות שקעים (אני משתמשת בתבניות סיליקון ולא משמנת) מוציאים מעט שערות קדאיף מהקופסה ומלפפים במעגל בשקעים כדי ליצור צורה מעוגלת של סלסלה. מטפטפים כפית חמאה מומסת על כל סלסלה ושומרים בצד. אפשר גם לשמן בעזרת ספריי שמן אם רוצים.
מכינים את הכדורים: מכניסים לקערה את הגבינה, הדבש, קליפת התפוז, קליפת הלימון והפסטוקים הגרוסים מערבבים לתערובת אחידה ומקררים במקפיא לחצי שעה. מוציאים מהמקפיא, יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך קטן, מגלגלים בתוך הפיסטוקים הטחונים ומסדרים לכל סלסלה כדור גבינה. 
אופים ומזגגים: מכניסים את התבניות בשליש התחתון של תנור מחומם מראש על - 160 ואופים עד להזהבה. אם החלק העליון מזהיב מדי לפני שהחלק התחתון מוכן מניחים פיסת נייר כסף מעל הכל.
שמים בסיר קטן את המים והסוכר, מביאים לרתיחה, מבשלים 3 דקות מכבים, שמים את מי הורדים, מערבבים ויוצקים כפית סירוף על כל סלסלה.
מכינים רוטב דובדבנים: מכניסים לסיר קטן את מיץ הדובדנים והסוכר וניל ומבשלים על אש קטנה עד שהוא מצמצם לחצי.  מצננים.
מגישים ונהנים: מעבירים את הסלסלות (קר או פושר) לצלחת הגשה, יוצקים מעט רוטב דובדבנים ומגישים.



Boules de knafe (fromage de chevre) sur lit de kadaif et sauce cerise
Faconner les kadaifs en leur donnant une forme de panier dans 24 empreintes en silicon de la taille d'une noix. badigeoner delicatement d'un peu de beurre fondu. reserver.
Melanger 200 gr de fromage de chevre (fromez) avec 3 cas de miel, l'ecorce d'un citron, d'une orange et 2 cas de pistache hachee (ou autre noix), refoidir 10 minutes au congelateur, former des boules comme des petites noix, les rouler dans de la poudre de pistache (ou autre noix) et poser sur les kadaif.
Enfourner a 180 sur le bas du four jusque jolie coloration, badigoner largement avec un sirop fait de 1 verre d'eau, 1 verre de sucre et 2 gouttes d'essence d'eau de rose.
Preparer une sauce cerise en reduisant de moitie le sirop d'un boite de cerise en sirop.
Servir les boule de knafe froid ou tiede avec le sirop de cerise temp embiante.

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין מרילין מרילין
אין עליך!
תמונה מדהימה. וגם את.

תמר

דנה 20 אמר/ה...

wow, wow ועוד פעם wow! מרילין, זה פשוט נראה נ-פ-ל-א!! התמונה משגעת ואני ממש יכולה להרגיש את הטעמים מתפצפצים להם אצלי בפה.

אוכל בחוץ אמר/ה...

קרם הפלפלים עשה לי טרן אוף אבל אז גללתי למטה ומצאתי את התענוג הקסום הזה!!!

(שולח לינק לאמא שלי, אין מצב שאני מצליח לעשות את זה לבד בבית)