Gateau simple mais tres bon a la vanille et a la creme
העוגה פשוטה למראה, אין בה קרם, ולא קצפת, אפילו ציפוי אבקת סוכר אין בה, אבל מרקמה עשיר ונימוח ובטעם היא לוקחת בגדול. אל תנסו לעשות אותה בפרווה, כל טעמה בחמאה ובשמנת, כן, הפעם, אין מה לעשות, זה הכל או לא כלום.
המתכון של שרה'לה, מסרה לי אותו תמר האחרת
~
עוגה מוצלחת ביותר
~
עוגה מוצלחת ביותר
מצרכים לתבנית מלבנית בינונית או 2 תבניות אנגליש קייק
200 גרם חמאה רכה אך לא מומסת
200 גרם חמאה רכה אך לא מומסת
1 כוס ורבע סוכר
3 ביצים
260 גר' קמח תופח או 2 כוסות שטוחים של קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה
1 חבילה של פודינג וניל (80 גר)
1 שמנת חמוצה
1 שמנת חמוצה
תוספת אפשרית: כוס שוקולד ציפס או כוס חמוציות
הכנה
מערבלים את החמאה עם הסוכר עד למרקם הומוגני, מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נבלעות.
מוסיפים לסירוגין (פעם זה ופעם זה) את הקמח השמנת והפודינג עד לתערבות אחידה. מוסיפים את התוספת (לא חייב, גם בלי היא מעולה), מערבבים, יוצקים לתבנית אפיה משומנת ואופים בחום בינוני של 180 מעולת בין חצי שעה ל- 40 דקות. עד שהיא קפיצית למגע במרכזה.
Gateau simple mais tres bon a la vanille et a la creme
Battre 200 gr de beurre mou avec 1 verre et quart de sucre. Rajouter 3 oeufs, bien melanger et rajouter 260g de farine qui monte toute seule, 80 gr de pudding vanille, 200ml de chamenet hamoutsa (creme fraiche?) et si on veux, 1 verre de chocolat chips ou de cranberies. Verser dans un moule moyen ou 2 english cake et enfourne pour 30-40 minute a four 180. tres bon.
~
ולפני שאני אגיש שלום, רק אספר שבשבוע שעבר הכנתי עם חברותי מקרון "מוגדור" מקרון ממולא בקרם שוקולד חלב ופסיפלורה (שילוב שהגה אומן הפטיסרי פייר הרמה).
שילוב מופלא ממש.
שילוב מופלא ממש.
המשך שבוע טוב, מרילין
4 תגובות:
עוגה מעולה
גם המוגדור... :)
תמר
במה להחליף את השמנת החמוצה כדי שתהיה פרווה?
קראי שנית את המתכון מראשיתו
ועד סופו.
היא כותבת שם במפורש שכל טעמה של העוגה הוא בשמנת והחמאה...
אם את רוצה עוגה פרווה,
הכיני עוגה אחרת.
שמנת חמוצה זה לא הדבר היחיד שחלבי בעוגה, יש גם חמאה אז זה לא ממש יעזור לא להשתמש בשמנת. יצאה לי אחת העוגות בחושות הטובות. הווניל מעולה!
הוסף רשומת תגובה