~~ לחמניות צימוקים מפנקות ~~

Petits pains au lait et aux raisins - recette en francais plus bas


מרקמן רך, קל ואוורירי, וכן, הן ממש מפנקות! שיבצתי בהן צימוקים, אבל זה לא הופך אותן בהכרח ללחמניות מתוקות, הן מתאימות בהחלט להיות מוגשות בסלסלה מרכזית לליווי בסעודה בשרית או חלבית.  

מצרכים לכ- 25 לחמניות קטנות
500 גר' קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 ביצים גדולות
150 מ"ל חלב או חלב סויה או מים
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה חתוכה ל- 5 חלקים
1 כוס צימוקים (150 גרם)
~
ביצה טרופה ומעט שומשום


הכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר, מוספים את המלח ומערבבים שוב.
יוצרים באר במרכז הקמח, מוסיפים את הביצים והחלב ולשים 10 דקות, מוסיפים חתיכה חמאה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק, מוסיפים כך את כל החמאה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את פני הבצק גם כן (במעט שמן ניטרלי), מכסים בניילון ושומרים במקרר 12 עד 24 שעות.
מוציאים מהמקרר, מרדדים למלבן ארוך של 40 * 60 בערך, מפזרים צימוקים על כל המלבן, מגלגלים לגלילה ארוכה ומהודקת, חותכים למקטעים (בין 20 ל- 30 לפי הגודל הרצוי), ולשים כל מקטע לעיגול. 
על משטח מעט מקומח מרדדים עיגול בצק אחד למלבן דק, מגלגלים אותו לגלילה סביב עצמו, עוברים לעיגולים האחרים וחוזרים על אותה פעולה.
חוזרים לגליל הראשון, מאריכים אותו לדי נחש ארוך ודק עד ידי נדנוד קדימה ואחורה של הידיים, ולחיצה מתונה כלפי ימינה ושמאלה. 
תופסים את קצבות הנחש ומגלגלים אותן כלפי המרכז כדי ליצור מאין צורה של משקפיים ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. חוזרים על אותה פעולה עם שאר הגלילים.
מברישים את הלחמניות ביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום, מטפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה), ואופים בחום בינוני גבוה של 190 מעלות עד שהן שזופות.

המשך שבוע מעולה, וד"ש מהתרנגולות

petits pains au lait et aux raisins (25)
Melanger 500 gr de farine, 1 cas de levure seche, 3 cas de sucre et 1 cac de sel. Faire un puit et mettre 2 grands oeufs, 150 ml de lait ou lait de soja ou eau et petrir 10 minutes. Ajouter 100 gr de beurre ou margarine en 5 fois, apres que le morceau precedant ai ete bien incorporer.
Transvaser dans un bol huile et huile aussi la pate, couvrir d'un filme et laisser au frigo pour 12 a 24 heures.
Etaler en rectangle de 40*60 sur un plan legerment farine et etaler dessus  des raisin sec (1 verre a peu pres), rouler en long saucisson en faisant un peu pression pour sceller,  couper en 20 a 30 troncons celon la taille voulue, et rouler chaque morceau en boule.
Prendre la premiere boule, avec un rouleau etaler la boule en rectangle et rouler le sur lui meme pour faire comme un serpent. faire ainsi avec les autres boules.
Revenir au premier serpent , allongez la a l'aide des mains afin qu'il soit long et fin puis rouler les 2 extremitee sur elle meme, vers le centre.
Faire de meme avec les autres patons, poser sur une plaque avec papier sulfurise, badigeoner d'un oeuf battu et mettre un peu de sesame, laisser monter 1 heure et enfourne a 190 jusque jolie coloration.



4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה או מרגרינה, ואם כן - באיזו כמות?

Winnie אמר/ה...

מרילין - הלחמניות נראות נהדר!
הייתי אוכלת עכשיו אחת בכייף!

אני גם מעדיפה עם שמן, כאשר זה לא חלבי (הבצק יוצא רך יותר)
הייתי מחליפה ל טיפה יותר מ 1/3 כוס

אנונימי אמר/ה...

ניתן להמיר את החמאה בשמן רק כאשר הבצק לא חלבי? אם הוא חלבי עדיף חמאה?

אוכל בחוץ אמר/ה...

וואו, אני כ"כ רוצה אחת כזו (או לפחות חמש) עכשיו.

אנסה להכין בסופ"ש, שוקל להוסיף מעט קוקוס גרוס לחלקן, ושמישהו ינסה לעצור אותי!