~~ עוגת מוס תותים ושוקולד לבן מהחלומות ~~

Gateau a la mousse de fraise et mousse de chocolat blanc (recette en francais plus  bas)

ממה עשוי חלום? למטה יש בו שכבה נדיבה של מוס תותים אוורירי ממש כמו עננים בפה, מעל, קרם שוקולד לבן עשיר, גם הוא בעל מרקם מפנק ומעל הכל, בשביל היופי קצפת ותותים. 
את העוגה אוכלים כשהיא קרה מאוד מהמקרר, אבל גם במצב קפוא היא מעולה ובעלת מרקם קרמוסי.
~
קיים בחנויות "המתחמות" שוקולד לבן פרווה של "כרמית", שהוא ממש לא רע, כדאי לנסות.
המתכון של מלכי אדלר (המורה שלי למקרון)  עם טיפה שינויים שלי ביחס של המוסים


לתבנית 26
מצרכים למוס תותים
10 גרם ג'לטים
1/4 כוס מים
4 חלבונים
100 גרם סוכר
400 גרם מחית תות (תותים מרוסקים)
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
מצרכים למוס שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן (אפשר פרווה)
300 גרם שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
לעיתור
150 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
כף פודינג וניל
תותים חצויים

מכינים את המוס תותים: משרים את הג'לטין במים עד לספיגת מלאה
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ומערבבים עם מחית הפרי, מחממים את הג'לטין עד שהוא נמס (פחות מ- 10 שניות במיקרו, זהירות לא להרתיח) ומוסיפים תערבות תוך כדי ערבוב.
מקציפים את השמנת, מקפלים לתוך תערובת הפרי, יוצקים לתוך לתבנית מתפרקת ומקפיאים לפחות 3 שעות או עד שפני המוס קפואים לגמרי.
מכינים את המוס שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם מחצית מכמות השמנת.
מקציפים את המחצית השניה של השמנת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד הלבן, יוצקים על המוס הקפוא, מיישרים ומקפיאים.
מעטרים: מקציפים את השמנת עם הפודינג וניל, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים .אפשר לשמור במקפיא בלי התותים. 


Gateau a la mousse de fraise et mousse de chocolat blanc

La mousse de fraise: fondre 10g de gelatine dans 1/4 de verre d'eau. Monter en neige 4 blancs d'oeufs avec 100 gr de sucre, rajouter 400g de puree de fraise, melanger, incorporer la gelatine, bien melanger, monter en chantilli 250 ml de creme, melanger a l'apareil et verser dans un moule de 26 ou 24 et congeler au moin 3 heures.
La mousse de chocolat blanc: Fondre 150g de chocolat blanc avec 150 ml de creme, laisser refroidir un peu. Monter en chantillie 150 ml de creme,  incorporer a l'apareil et verser sur la base a la fraise precongelee
La deco: monter en neige 150ml de creme avec 1 cas de pudding vanille, mettre dans une douille et decorer avec des fleure de chantilli et des fraises. Se garde au congelateur sans les fraises, se sert tres froid, et meme congeler c'est tres bon, fondant et tres mousseux.

oznei haman en pate d'amande - delicieux cadeau que j'ai recu

ונפרד עם אוזני המן הכי טעימים שטעמתי בכל הפורים הזה, וגם בפורימים הקודמים, אוזני המן שקיבלתי מבוקי (ברוריה ברנר), אוזני המן עשויים ממרציפן משובח "במילוי" שוקולד..כמה שזה היה טעים!

המשך שבוע טוב, מרילין


4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שלום,
זה נראה מעולה,
מהיכן משיגים מחית פרי?
תודה

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

מלכת היופי של העוגות !
אני כ"כ אוהבת מוס שוקולד לבן ומוס תותים והשילוב ביניהם הוא תמיד שילוב מנצח.
את נהדרת מרילין.
אני קוראת כל פוסט שלך (לא מגיבה כמעט בכלל כי אני דרך הסמארט פון והוא משום מה לא נותן לי להגיב) אבל אני כאן, איתך, תמיד , ותמיד תמיד מתמוגגת מכל מה שאת מעלה. את מדהימה בעיניי.
אני מחבקת אותך ומודה לך על כל מה שאת נותנת לכולנו.
תבורכי ויבורכו ידייך.
אריאלה

אנונימי אמר/ה...

מה גודל התבנית?

אנונימי אמר/ה...

העוגה נראת מהממת!