Genoise fouree a la chantilli au fraises (recette en francais plus bas)
3 שכבות של טורט רך וטעים וביניהן
קרם קצפת המבוסס על מחית תותים.
טעים טעים טעים
~
הקצפת מיוצבת על ידי אבקת פודינג וניל (אין כאן ג'לטין), ואחרי שהייה של 6 שעות במקרר היא יציבה מספיק כדי להיפרס באלגנטיות.
מתאים לעוגה עגולה בגודל 24/26 ס"מ
מצרכים לטורט - מתוך "עוגות לכל עת", נירה
שויאר
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1
כוס קמח
בנוסף: סירופ מחצי כוס סוכר מבושל עם חצי כוס מים שישמם להרטיב את
הטורט בזמן ההרכבה
מצרכים לקצפת תותים
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל) אפשר
פרווה
2 שקיות אבקת פודינג וניל (160
גרם)
2 כוסות תותים מרוסקים (480
מ"ל)
הכנת שכבות הטורט
מרפדים 2 תבניות ח"פ גדולות (כמעט בגודל התנור) בנייר אפיה
מחממים תנור לחום
בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר
בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח
יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה,
יוצקים לתבניות, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק
זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)
~
הכנת הקצפת
בטעם תות
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם
סמיך. ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב מהקצפת ושומרים במקרר, בשביל הקישוט. בשאר הקצפת נשתמש בשביל המילוי.
הרכבת העוגה
גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה, ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף שיישמש לשיכבה השניה. ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה, מברישים
את הטורט במעט סירופ ומחליקים עליו שיכבה נדיבה של קצפת (בערך 2 ס"מ), מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט (והשלמות בצק אם צריך), מברישים במעט סירופ ומחליקים עוד קצפת.מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו בסירופ ומחליקים מעליו את יתרת הקצפת.
מקשטים את פני העוגה בקצפת בעזרת שיקת הזילוף שומרים במקרר לילה שלם לפני שפותחים.
Genoise fouree a la chantilli au fraises
pour la genoise (2 plaque du four pour fair 3 ronds, voir chema en haut)
faire monter 6 blancs d'oeufs avec 1 verre de sucre
melanger 6 jaunes, avec 2 cas d'huile, 2 cas de citron, 1 cas d'essence de vanille, 1 cas de zeste d'orange et 1 peu de sel et melanger au blanc d'oeuf battue en 3 temps. Rajouter 1 verre de farine et melanger en 3 temps aussi. Etaler sur 2 plaques du four prealablement sulfure, et enfourner a 180 pour 10 minutes ou moin, il faut que ce soit legerment colore.
la creme:
500 ml de creme
500 ml de puree de fraise
160 g de poudre de puding vanille
tout battre jsuque consictance cremeuse, reserve de la creme dans une poche a douille pour la deco et le reste servira a fourer le gateau
le sirop: 1/2 verre de sucre + 1/2 verre d'eau. porter a ebulition.
montage:
Couper un rond de genoise de la taille d'un moule de 26 cm et le pose dedans, imbiber de sirop, etaler genereusement de la creme, poser le deuxieme rond de pate (si il manque de la pate completer avec des morceaux qui reste autour), etaler encore de la creme, fermer avec le dernier rond de genoise, imbiber et recouvrir de creme qui reste. Decorer avec la creme qui est dans la douille. Garder au frait 6 heures avec de decouper.
ולסיום סיומת, עוד דבר קטן שהכנתי לכבוד שבת - מקרון במלית קרם פיסטוק על בסיס שוקולד לבן
מושחט ביותר..
5 תגובות:
מהמם!!! יישר כח נראה מעולה!
איך את משתמשת בתותים? יש בעיה של כשרות...
יש בזה משהו מפנק וביתי!
המקרון בסוף נראה קטלני...
אחחחח העגוה הזאת נראית פינוק אמיתי...
עושה חשק לקפוץ על המסך ולחבק את התמונה :)
אהבתי מאוד, הייתי ממש שמחה לפרוסה...
ואי ואי ואי איזו עוגה מעלפפפתת אני בטוחה שכולם השתגעו עליה ברמות, היא גם יפה ברמות
איזה בלוג מקסים מרילין, המשיכי להפתיע , אני נהנת מאוד
הוסף רשומת תגובה