3 שכבות של טורט שמופרדות על ידי קצפת מענגת בטעם תפוז ומעל הכל, בשביל הגימור, קרם תפוז מרוכז על גבול החמצמצות. עוגה נפלאה שמביאה את הפרדס הביתה
לכבוד שבת קודש
~
את הבלילה של הטורט יוצקים לשתי תבניות גדולות ( תבניות ח"פ גדולות כמעט כמו אלו של התנור) ואופים עד להזהבה (בגלל שהשכבה דקה האפיה מאוד מהירה).
אחרי קירור גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה (אני עשיתי בתבנית בגודל 24 ס"מ) ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף אותו אני אוהבת לשים בשיכבה השניה.
ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!
מצרכים לטורט (פעמיים מתכון לרולדה) - מתוך "עוגות לכל עת", נירה שויאר
8 חלבונים
1+1/3 כוס סוכר
8 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1+1/3 כוס קמח
1+1/3 כוס סוכר
8 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1+1/3 כוס קמח
בנוסף כ- חצי כוס מיץ תפוזים שישמשו להרטיב את הטורט בזמן ההרכבה
מצרכים לקצפת תפוזית
לפי הנחיותיה של פלפלית מהמטבח של איה (כדאי ללחוץ יש שם תמונה משגעת)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) אפשר פרווה
שקית אבקת פודינג וניל (80 גרם)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
כף גרד תפוזים
מצרכים לציפוי תפוזי
(על פי מתכון של דנית סלומון מהספר עוגות בקלי קלות - אצלי עם מספר שינויים)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
רבע כוס מים
50 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
הכנת הטורט
מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה, יוצקים ל- 2 תבניות מרופדות נייר אפיה, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)
הכנת הקצפת התפוזית
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם סמיך
הכנת הציפוי
בסיר קטן מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם מרגישים שזה חמוץ מדי (זה תלוי בתפוזים ובטעם שרוצים לקבל), מנמיכים את האש.
בקערה קטנה מדללים את הקורנפלור עם המים עד למרקם הומוגני ויוצקים לסיר תוך עירבוב עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר), מכבים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.
הרכבת העוגה
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה, מברישים את הטורט במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו 1/3 מכמות הקצפת.
מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט, מברישים במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו עוד 1/3 מהקצפת.
מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו במעט מיץ תפוזים, מחליקים מעליו את יתרת הקצפת, יוצקים מעל הכל את קרם הציפוי ומיישרים. מקררים כ- 4 שעות לפני הפריסה.
~
אפשר לקשט בפרוסות תפוז דקות
~
פרדס בבית, אני אומרת לכם.
6 תגובות:
עוגת התפוז מהממת,אהבתי
זו תהייה עוגת השבת שלי,תודה
עוגת התפוזים ניראית מדהים
אני לא מחובבי עוגות התפוזים, אבל העוגה הזאת עשויה לשנות את דעתי
ואו, התמונה של העוגת תפוזים בשכבות נראת מצויין
חייבת לעשות בהקדם
ואאו איזו עוגה יפה ! אני חייבת להכין אותה לבעלי ולילדים הם ישתגעו על זה, אני חיבת להגיד לך שפשוט כיף להיות בבלוג שלך , מתכונים פשוטים להפליא, ותמונות מקצועיות עם הרבה סטייל.
חייבת לעשות הכל !
מקסים :)
מתה על עוגות תפוזים
וזו פשוט נראית נהדרת
מרילין ניראה לך שיש תחליף לקמח במתכון של הטורט (קמח שקדים למשל), כדי להפוך את העוגה לכשרה לפסח?
הוסף רשומת תגובה