~~ מוס שוקולד חלומי של לנוטר ~~

Mousse au chocolat - Gaston Lenotre

אוורירי, לא מתוק מדי, לא כבד מדי - מוס שוקולד מושלם פרי יצירה של גאסטון לנוטר (1921-2009), קונדיטור פריזאי מהמפורסמים בעולם ומייסד את "בית ספר לנוטר" הידוע.
המוס קל להכנה, אפשר להיערך מראש והגירסה הפרווה מצויינת. את החלום הקטן הזה הגשתי לאורך ולרוחב בכל תקופת החגים ובכל פעם הם קצרו הצלחה מרובה.
אפשר להגיש בכוסות או במנג'טים משוקולד כמו שרואים בתמונה.






מצרכים ל- 6  מנות אישיות או כ- 20 מנות ביס
125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
 75 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
3 חלבונים
50 גרם סוכר

הכנת המוס
מכניסים את השוקולד לקערה בינונית וממיסים אותו על אדים (בן מרי).
מחוץ לאש מוסיפים את החמאה לקערה ומערבבים עד לקבלת מרקם הומוגני
מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב. שומרים בצד.
מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים חצי מכמות הסוכר ואחרי דקה את שאר הסוכר. מקציפים עד לקצף יציב.
יוצקים את השוקולד על קצף הביצים ומאחדים בתנועות קיפול עדינות (התערובת מאבדת מעט נפח, זה בסדר)
יוצקים (או מזליפים) לכלי הגשה, מקררים לפחות שעתיים, ניתן להקפיא.

הכנת המנג'טים משוקולד
ממיסים שוקולד על אדים (בן מרי) עד שהוא נוזלי לגמרי ובעזרת כפית קטנה מורחים את השוקולד בחלק הפנימי של עטרות מנייר (אני השתמשתי בעטרות בגדול 1).
חשוב להקפיד שכל הנייר מכוסה היטב בשכבה אחידה, גם למעלה בשוליים.
מקפיאים לפחות לשעה וחוזרים על הפעולה (מורחים עוד שיכבה של שוקולד מומס) ומקפיאים שוב.
כדאי להוציא מהמקפיא בכל פעם רק עטרת אחת, לצפות אותה ולהחזיר מיד למקפיא.
עוד המלצה: כדאי להניח את העטרות במקפיא (על מגש מרופד נייר אפיה) כשהן הפוכות כדי שהשוקולד ייזל כלפי השוליים שהן צריכות יותר חיזוק.
אחרי כמה שעות טובות של הקפאה (אני מקפיאה לילה שלם) מקלפים את הנייר ומחזירים מייד למקפיא לקופסה סוגרה: שומרים במקפיא עד לשימוש (מילוי). גם כאן כדאי כל פעם להוציא רק אחת ולקלף, אחרת השוקולד נמס בידיים.
ניתן לשמור את העטרות הממולאות במוס במקפיא – מוציאים למקרר כ- שעה לפני ההגשה.



3 תגובות:

מירה. אמר/ה...

נשמע נפלא, מתי תהיה מסעדה שלך ? שנוכל לבוא בנחת, להנות עם קפה הפוך ולברך אותך בלב עם כל ביס ???? בבקשה קרוב לבית שלך, ולא רחוק כי אני גרה ליד, ואני ממש חולמת על לטעום הכול מהבלוג שלך, מה שאני מספיקה לעשות יוצא נהדר, אבל אני לא מספיקה הכול !!!
תודה ובע"ה שחלומי הצנוע יתגשם : )

Nadji אמר/ה...

Quand on passe chez toi , on a du mal tellement toutes les recettes sont appétissantes et les photos un plaisir pour les yeux.
Ces mousses sont magnifiques.
A très bientôt

אנונימי אמר/ה...

Hi, I read yοur new stuff dailу.

Υouг humoгistіc style
is aωesome, keep ԁoing whаt yοu're doing!

my web blog; click through the following document