~~ טראפלס שוקולד, קפה והל ~~

truffe au chocolat, cafe et cardamon


זה אחד הקינוחים שהגשתי בערב ראש השנה. האמת, הייתי ממש צריכה להתחנן כדי שיטעמו, כולם אמרו שאין להם מקום אפילו להכניס "סמך" של סיכה, אבל אני לא וויתרתי. וראו זה פלא. אחרי שאחת התנדבה  (תודה לדודה אהבה על ההקרבה העצמית) וגלגלה עיניים בהנאה, כבר כולם הסתקרנו (-:
ולספר לכם שאחרי זה הגשתי עוד קינוח? כן, גם אז אמרו משו על ה"סמך". אז אמרו.


מצרכים
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
כפית נס קפה
חצי כפית הל טחון
250 ג' שוקולד מריר חתוך לקוביות
לציפוי: אבקת קקאו

הכנה
שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה הנס כפית וההל מביאים לסף רתיחה ומכבים
מכניסים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה
מכניסים למקרר לכשעה או עד שהעיסה מוצקה
קורצים מעט מעיסה, מגלגלים לכדור, ומצפים בקקאו
כדאי להוציא רק חלק מהמקרר, כי זה מתרכך מהר ונדבק לידיים. בכל מקרה תמיד אפשר להחזיר את התערובת למקרר ולהמשיך אחרי 10 דקות.

3 תגובות:

Nadji אמר/ה...

Une recette des plus gourmandes. L'ajout de la cardamome doit lui donner un très bon goût.
Très bon week-end et à bientôt.

פיית העוגיות אמר/ה...

אני מוכנה להקריב את עצמי בכל ארוחה תמורת קינוח שכזה :)
נראה מעולה! אהבתי את שילוב הטעמים המיוחד
והפרזנטציה החמודה-
איך אפשר שלא להתפתות ולנגוס עם המזלגות הקטנטנים האלה? :)
מקסים לגמרי

אנונימי אמר/ה...

Ηmm iѕ аnyone else eхperienсing problems
with the images on this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the
blog. Anу suggestions would be greatly aρpreciаted.


Heгe is my homеpagе; http://www.prweb.com/