tatin de cerise avec sa creme d'amande
חמותי באה לבקר אותנו בשבוע שעבר ופינקה אותנו בסלסלה מלאה בדובדבנים יפים ועסיסיים, מייד שטפתי אותם ותוך כדי כך דמיינתי כל מני דימיונות אודות דברים טעימים שאפשר לעשות עם הפרי הטעים הזה. את הדובדבנים סידרתי לייבוש במגש יפה על השולחן בפנית האוכל ופתאום כמו מגנט הם משכו אליהם את כל מי שהיה בבית, וראיתי איך בכמה דקות הדובדבנים נעלמים ורגע רגע עוד שנייה אוכלים לי את הדימיונות!
עיצרו! אמרתי בפניקה..אני חייבת קצת גם! כמובן שהתעלמו, "זה לכבוד שבת קודש " הוספתי, ורק אז הניחו להם במבטים מובסים.
~
הבטחתי וקיימתי, והכנתי מאפים קטנים שהגשתי כקינוח של סעודה ראשונה של שבת. הבצק יוצא פריך מאוד, טעמי הדובדבנים השתלבו כל כך טוב עם טעם הקרם שקדים, ב"ה כולם התענגו, גם הקטנים וגם האורחים! זה באמת טעים הדבר הזה, ואין יותר מדי עבודה - החלק הכי קשה היה לגלען את הדובדבנים, השאר רץ!
~
אני בחרתי להכין את המאפים ממש ממש קטנים (קוטר החותכן 6 ס"מ) אבל כמובן שאפשר לשחק עם הגודל ואף לעשות בתבניות גדולה ממש. במהלך ההיפוך (חשוב להקפיד על קירור מלא קודם לכן) חלק מהדובדבנים עשויים לזוז מעט מהמקום - פשוט מחזירים אותם. אם הזמן קצר או אם לא מתחשק להכין את הקרם שקדים, אפשר לדלג עליו, גם בלי זה מאוד טעים.
~
מצרכים לכ- 20 מאפים אישיים
חצי חבילה של בצק עלים (חצי קילו)
חצי קילו דובדבנים מגולענים
2 שקיות סוכר וניל
קרם שקדים
40 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אך לא נוזלית)
60 גרם סוכר
1 ביצה
60 גרם אבקת שקדים
1 כף רום או ברנדי
טיפה תמצית שקדים
מכינים את הדובדבנים: בסיר רחב שמים את הדבדבנים יחד עם הסוכר וניל, מבשלים על אש בינונית כ- רבע שעה עד שאין יותר נוזלים, מסננים (שומרים את מעט המיץ שמטפטף הוא טעים מעל גלידת וניל) ונותנים להם להתקרר 30 דקות.
מכינים את הקרם שקדים: מעבדים בכף את החמאה עם הסוכר עד למרקם משחתי, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מכינים את הבצק: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה דק, קורצים ממנו עיגולים קצת יותר גדולים מגודל התבניות.
מרכיבים ואופים: בתחתית התבניות מסדרים את הדובדבנים בצפיפיות ובשיכבה איחדה, שמים מעליהם כפית קרם שקדים (אין צורך למרוח, זה יתפשת לבד), מניחים מעל את עיגול הבצק וטוחבים את שוליו פנימה לעומק. אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהבצק זהוב. במהלך האפיה לבצק מתרומם מעט אבל הוא ירד שוב במהלך הקירור. מצננים, הופכים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים. אפשר להגיש על יד גלידת וניל.
7 תגובות:
זה נשמע ממש מעניין -
את בעצם אופה אותם הפוך, נכון?
ואז הופכת אותם לאחר האפייה
מקסים!!
מרילין יקרה, שאפו על הצילומים המרהיבים. הכותב הינו צלם מזון לשעבר. רפאל
נקרא טעים ביותר !
בע"ה יוכן לכבוד שבת הקרובה
מעלף! את כותבת וגם אני שוגה בדמיונות על הטעם המופלא של המאפים האלה.
שאפו יקירתי :) זה נראה נהדר!
אפשר להכין את זה עם פרי אחר חוץ מדובדבנים ?
המתכון נראה מפלא. אפשר לאפות בתבנית שקעים?
אפשר להכין מפרי אחרי ואפשר להשתמש בתבנית שקעים.
הכי נוח עם סיליקון.
הוסף רשומת תגובה