feuillete a la viande et au foix.
השבוע, בשיא החום המזגן התחיל לשחק משחקים ואני מייד נלחצתי. ביקשתי מבעלי שייצור קשר עם החבר שלו ווסנר שהוא אלוף המזגנים ובמקביל התקשרתי לאישתו, אורטל חברה שלי, כדי שתנצל את ההיזדמנות שבעלה מגיע ותצטרף גם היא עם בנותיה ונבלה ביחד.
בילוי ביחד עם אורטל זה תמיד במטבח, וזה תמיד טעים.
במהלך הביקור הראתי לה תמונות שצילמתי בביקור הקודם שלהם וכשהגענו לתמונה של המאפה הזה נזכרתי כי טוב וידעתי שזה מה שאני רוצה להכין לערב שבת. ביקשתי ממנה לרשום לי במדויק את המתכון, כדי שיצא טעים כמו בפעם הקודמת. הנה המתכון ובהמשך הפרטים של ווסנר מיזוג - אני ממליצה על שניהם!
~
ומה בישלנו הפעם הזו יחד? קוסקוס אמיתי עם הקוסקוסייר, קציצות וכל מה שנלווה, וגם שבקיות שרידדנו בעזרת מכונת הפסטה - היה שמח!
מצרכים להכנת 4 רולדות גדולות
חבילת בצק עלים מופשרת (1 ק"ג)
מצרכם למליוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
5 שיני שום כתושות
חצי ק"ג בשר טחון
250 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף בהרט
כפית גדושה כמון
כפית גדושה כמון
פלפל ומלח
לעיתור:
ביצה טרופה
שומשום וקצח
מכינים את המילוי:
מטגנים את הבצל עד להזהבה (לא הלתקמצן בשמן, זה ישפיע על המרקם של הבשר בסופו של דבר), מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר דקות.
מוסיפים את הבשר ומטגנים על להבה נמוכה עד שמחליף גוון.
מוסיפים את הכבד, הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים היטב מכבים ומצננים.
מכינים את הרולדות:
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים לרוחב.
לוקחים חלק אחד, מרדדים לעלה דק ומסדרים בחלק התחתון שליש מהמלית בצורה אחידה.
מגלגלים לגליל סגור, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
בעזרת סכין חורצים חריץ מדי 5 ס"מ כדי לסמן את מקומות הפריסה בזמן ההגשה
בעזרת סכין חורצים חריץ מדי 5 ס"מ כדי לסמן את מקומות הפריסה בזמן ההגשה
חוזרים על הפעולה כדי להכין עוד 3 רולדות עואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
מגישים חם עם רוטב פטריות מעל, וסלט ירקות מתובל בהמון שמן זית ולימון.
~
לעיצוב בצורת ספירלה (כמו בתמונה למעלה), חותכים את בצק העלים פסים ארוכים ברוחב 5 ס"מ או אפילו דק יותר, תלוי בתוצאה הרצויה, מסדרים את המלית לאורך הבס, במרכז, סוגרים לגלילף ומלפפים לצורת שבלול כשהטפר כלפי מטה.
~
לעיצוב בצורת ספירלה (כמו בתמונה למעלה), חותכים את בצק העלים פסים ארוכים ברוחב 5 ס"מ או אפילו דק יותר, תלוי בתוצאה הרצויה, מסדרים את המלית לאורך הבס, במרכז, סוגרים לגלילף ומלפפים לצורת שבלול כשהטפר כלפי מטה.
מיזוג האחים ווסנר
שירות, מכירה והתקנה
בירושלים והמרכז
052-5245528
052-7308200
יעוץ חינם
7 תגובות:
רננות
מעדן אמיתי וההגשה נפלאה
העיקר שהמזגן כבר בסדר .
תודה רבה לך ולאורטל על המעדן .
אני למדתי מימך חידוש -תוספת של כבד עם הבשר,זה נישמע ממש שילוב טוב,
אשמח לכין,תודה
אתמול הכנתי... אוח, כמה שזה טעים!!
במיוחד עם טחינה חמצמצה :)
שבוע טוב ומבורך.
רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הכבד?האם זה ממשיגרע בטעם המלית?
אפשר לוותר, אבל הכבד מוסיף טעם ומרקם.
היי, נראה מעולה! שאלה, אם מוותרים על הכבד האם צריך להוסיף 250 גרם בשר בנוסף ל 500? והאם צריך להדביק את השבלולים זה לזה? תודה רבה!!
בעקבות המתכון הזה, מכינה את המרץאםה הזה כבר כמה שנים טובות. קוצרת מחמאות בכל פעם. תודה רבה.
שאלה קטנה: רוצה אפקט וואו ומתכננת ליצור מאפים קטנים טלסדר בתבנית בצורה של פרח שכל אחד יוכל לתלוש חתיכה. זה הגיוני? יצליח?
הוסף רשומת תגובה