~~ סמבוסק בג'יבן של חמותי שולה ~~



ביום שלישי האחרון חמותי שולה באה לבקר אותנו, וכמו בכל פעם שהיא באה אנחנו מבלות "זמן מטבח". הפעם זכיתי לקבל שיעור בסמבוסק ממולא גבינות...פשוט מעולה . המעטפת עשוייה בצק שמרים מעט פריכה, הפנים עמוס בגבינת צאן קשה (כבשים או עזים)   - תענוג. חצי מהכמות אכלנו על המקום, ישר מהמגשים, כי פשוט אי אפשר היה לעמוד בריח ואת החצי השני הקפאתי ובבוקר פורים פתחתנו איתם את החג. מהמתכון הזה יוצאים בערך 4 מגשים כמו בתמונה למטה.


מצרכים לבצק
קילו קמח
2 כפות שמרים
כפית מלח
300 גרם מרגרינה רכה
2 כוסות מים פושרים

מצרכים למילוי
400 גרם גבינת צאן קשה
250 גרם גבינה צפתית
ביצה







הכנת המלית
מגרדים במגרדת גסה את הגבינות ומערבבים עם הביצה
שומרים במקרר עד שהבצק מוכן
הכנת הבצק
מערבבים את הקמח השמרים והמלח
מוסיפים את המרגרינה ואת המים ולשים כ- 10 דקות
מכסים את הבצק ומטפיחים עד שהוא הכפיל את נפחו - בערך שעה וחצי
קורצים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג ומרדדים אותם דק
ממלאים בכף מלית, סוגרים היטב, מברישים ביבצה ומפזרים מעט שומשום
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על להזהבה קלה
ועכשיו תמונות
(-:





2 תגובות:

דניאלה אמר/ה...

מריליני יאמי יאמי את יכולה לאמר לי כמה בורקסים יוצאים לך ? ומברוק על הספר החדש את אשה מעוררת השראה הסיפורים הסודות והרזים הטמונים בין המתכונים שלך כמו פנינים ...פנינים של אהבה נתינה ואהבה אשה אל אחותה אשמח להכיר אותך אשה יקרה
דניאלה

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!