Genoise fouree au lemon curd
עוגות ממולאות: שיהיו גבוהות, מלאות בקרם טעים, מקושטות כמו בקונדטוריה, זה מה
שמתחשק לי להכין בזמן האחרון. את העוגה הזו הכנתי לכבוד שבת, אבל למען האמת אחרי שכולם הכריזו שחבל לגעת בעוגה כל כך יפה - בקול לא כל כך משכנע יש לאמר - היא בקושי שרדה עד לכניסת שבת
שמתחשק לי להכין בזמן האחרון. את העוגה הזו הכנתי לכבוד שבת, אבל למען האמת אחרי שכולם הכריזו שחבל לגעת בעוגה כל כך יפה - בקול לא כל כך משכנע יש לאמר - היא בקושי שרדה עד לכניסת שבת
שימו לב לאופן הכנת הקרם לימון (למון קארד): פטנט של חברתי קרן
הטורט
שש ביצים מופרדות
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ושומרים בצד
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ולבנה, מוסיפים את השמן
בזרם דק תוך כדי הקצפה, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ואחר כך ואת
הקמח עם אבקת האפיה, יוצקים לתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שסכין במרכז העוגה יוצאת יבשה, מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ולבנה, מוסיפים את השמן
בזרם דק תוך כדי הקצפה, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ואחר כך ואת
הקמח עם אבקת האפיה, יוצקים לתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שסכין במרכז העוגה יוצאת יבשה, מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים
המילוי: קרם לימון קסם
כף קורנפלור
כף מים
חצי כוס מיץ לימונים
גרד של שני לימונים או תפוז אחד
שלושת רבע כוס סוכר
שלוש ביצים
כף מים
חצי כוס מיץ לימונים
גרד של שני לימונים או תפוז אחד
שלושת רבע כוס סוכר
שלוש ביצים
שמים בקערה שיכולה להיכנס למיקרו את הקורנפלור והמים ומערבבים לבלילה אחידה, מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים היטב ולא מכסים
מכניסים את הקערה למיקרו, מפעילים דקה, מוציאים ומערבבים היטב במטרף. מבצעים את אותה פעולה
סך הכל 3 פעמים (3 פעמים דקה) ובפעם השלישית התערבות נהפכת לקרם סמיך וטעים
סך הכל 3 פעמים (3 פעמים דקה) ובפעם השלישית התערבות נהפכת לקרם סמיך וטעים
הסירופ
מביאים לרתיחה סירופ כוס מים עם חצי כוס סוכר
הציפוי
מקציפים מיכל שמנת מתוקה אפשר פרווה עם 2 כפות אבקת פודינג וניל
הרכבת העוגה
חוצים את העוגה לרוחבה בסכין משונן או במיתר לחיתוך עוגות, מסדרים את החלק התחתון של העוגה על צלחת הגשה ומרטיבים אותו במעט סירופ בעזרת כף או מברשת. מורחים מעליו את הקרם לימון, סוגרים עם החלק השני של העוגה ומרטיבים גם אותו במעט סירופ. מכסים את כול העוגה בקצפת ושומרים במקרר
חוצים את העוגה לרוחבה בסכין משונן או במיתר לחיתוך עוגות, מסדרים את החלק התחתון של העוגה על צלחת הגשה ומרטיבים אותו במעט סירופ בעזרת כף או מברשת. מורחים מעליו את הקרם לימון, סוגרים עם החלק השני של העוגה ומרטיבים גם אותו במעט סירופ. מכסים את כול העוגה בקצפת ושומרים במקרר
9 תגובות:
שאלה למרילין
האם אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים ובאיזה פודינג להשתמש
תודה על התשובה
אילה
לא ניסיתי עם מיץ תפוזים, צריך לבדוק ולכוון את הסוכר בהתאם.
פודינג וניל
בס"ד
יאמי!
נראה טעים!
תודה.
מדהים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איזו עבודה מושלמת . תבורכי !!!
את זה אני אכין , ב"ה.
שיחקת אותה.
נשיקות
מרילין יקירתי, רשמי אותי בבקשה לעדכונים במייל (arifixi@gmail.com)
אני לא מצליחה לשלוח לך מייל משום מה...
נרשמתי בגוגל רידר, אבל עדיף במייל.
תודה ונשיקות, יקירה.
אריאלה
מרילין, ניסיתי ויצא מדהים!
האמת, על ביצים בקרם לימון הייתי מוותרת, אפשר?
תודה ותמשיכי כך!
מרילין, את חושבת שאם אכין את הקרם ואקפל לתוך קצפת זה יהיה טעים כמוס לימון? או שזה לא יקופל?
תודה תודה
איזה יופי של עוגה וטעימה להפליא!
את מוזמנת להציץ בבלוג שלי:
www.nougatines.blogspotcom
נראה מדהים. הייתי רוצה להרטיב את העוגה עם ליקר כלשהו במקום, או מעורבב, עם סיפור הסוכר. על איזה ליקרים היית ממליצה? תודה!
הוסף רשומת תגובה