~~ עוגת מיץ פסיפלורה ~~

gateau au jus de fruit de la passion
צילום: שרון בן טוב סיגנון: מיכל ליבוביץ






על אותו משקל של עוגת מיץ התפוזים המפורמסת ורק המרתי את התפוזים בפסיפלורה
אז מה יצא מזה? מספיק שאגיד שהכנתי אותה כמה וכמה פעמים ברציפות בשבועות האחרונים גם לנו, וגם לחברות הינחוח...הניחוח...ממממ
~
 
 

הערה: כדי לקבל כוס מיץ פסיפלורה, מורקנים
בערך 12 פסיפלורות
את הפסיפלורות אני שמה במסננת, ובעזרת החלק התחתון - כף אני מועכת את הפרי בתנועות סיבוביות. את הזרעים אני שומרת בצד ומוסיפה אותם לפי הצורך, בעיקר בשביל היופי
לקישוט, הברשתי מעט ריבת משמש חמה על פני העוגה ופיזרתי שקדים פרוסים ומעט קלוים 



מצרכים
שתי כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ארבע ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ פסיפלורה + כף זרעים

ובנוסף
שלושת רבעי כוס מיץ תערובת של מיץ פסיפלורה

הכנה
שמים בקערה את המצרכים היבשים ומערבבים מוסיפים לקערה את כל המצרכים הלחים
מערבבים יוצקים לתבנית משומנת אופים בחום בינוני 170 עד שהצבע זהוב
מוציאים מהתנור שופכים את המיץ הנוסף
על העוגה הרותחת ומקררים




gato au jus de fruit de la passion

pour faire kasher le pessah - substituer les 2 verres de farine et la levure
par 1 verre 3 quart de farine qui monte tout seul kasher lepessah.
comment faire de la farine qui monte tout seul  kasher lepessah?
1/2 verre de farine de matsah + 1/2 verre de
fecule de pomme de terre + a cac de levure

.
ingredients
2 verres de farine
1 verre et demis de sucre
1 1/2 cac de levure
1 sachet de sucre vanille
4 oeufs
3/4 de verre d'huile
1 verre de jus de fruit de la passion
1 cas de graine du fruit
~
de plus
3/4 de verre de jus de fruit de la passion

.

preparation
on melange les secs
on rajoute les mouilles
on cuit chaleur 170 jusqu'a coloration
(verifier avec brochette)
a la sortie verser (ou badigeoner) doucement le jus "de plus"
~
se congeler tres bien
on peut rajouter des pepites de chocolat
on peut mettre du sucre glace dessus avant de servir.

remarques:
pour avoir 1 verre de jus il faut a peu pres 12 fruits
pour avoir du jus, on les vides et met la puple sur passoir et appuis dessus
comme ca on a le jus en bas et les graine en haut
deco: badigeoner en haut de confiture d'abricot rechaufee
et repartire des amandes pillee grillee

4 תגובות:

odedee אמר/ה...

זה נראה טעים... אני מת על פסיפלורה. אבל לא ראיתי את הפרי בחנויות. מתי העונה?

Unknown אמר/ה...

הכנתי, יצא מעולה!!
תודה ושבת שלום
אפרת

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

העוגה ניראת עסיסית מאוד.
מתכוונת לנסות.
רויטל

שלומית אמר/ה...

מתאים להוסיף מעל ריץ' עם תרכיז מנגו?