~~~~~~~~~~ אורז לימוני עם פול ירוק ~~~~~~~~

riz aux feves citrones



אורז טעים ומפתיע עם נגיעה אביבית בזכות הנוכחות
של הפול הירוק והריח של גרד הלימון. הולך נהדר על יד
כבש בתנור קציצות עסיסיות וגם עוף
~
הערה: אפשר לדלג על שלב קילוף הפולים


 
מצרכים
שלוש כוסות אורז לבן מוכן מבושל
בצל קצוץ
שלוש שיני שום קצוצות
שקית פול ירוק
עגבניה קלופה חתוכה
קליפה מגוררת מלימון
מלח - פלפל - כפית זרעי כוסברה

הכנה
מבשלים את הפול במי מלח כ- 4 דקות
מעבירים למים קרים ומקלפים
מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום
ואת הפול ומקפיצים מספר דקות
גיוון: בשלב הזה אפשר לצרף כוס עשבי תיבול
כגון פטרוזיליה, כוסברה נענע ושמיר, טריים, קצוצים
מוסיפים את גרד הלימון, מלח, פלפל, זרעי כוסברה ואת העגבניה
מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות
מצרפים את האורז, מערבבים, מבשלים יחד 2 דקות ומגישים

 




riz aux feves citrones

3 verre de riz cuit
~
blanchir un sac de feve verte conglee et eplucher
faire revenir 1 oignons coupe fin, rajouter ails ecrase et les feves
et faire revenir qq minutes
rajouter l'ecorce d'un citron, de sel, du poivre, graines de coriandre
et une tomate epluche coupee
en cube et faire cuire a petit feu 5 minutes couvert
rajouter le riz, melanger et cuir ensemble 2 minutes
servir chaud



3 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

איזה שילוב טעמים מרענן ואביבי :)
אוהבת מאוד את המשחקים שלך במטבח-
את תמיד יוצרת שילובים מעולים ומקוריים
ובהחלט מורידה בפנייך את הכובע :)
אהבתי מאוד את המנה הצבעונית והמרעננת הזו, שאפו!
שבת שלום
ענבל

bigjack אמר/ה...

שילוב נהדר ..
הפול הירוק הולך נהדר עם לימון.
אהבתי
חג פסח שמייח
♥♥

אנונימי אמר/ה...

ניסיתי בסגנון הפרסי - פול עם שמיר!