~~ צלי בשר בזיתים ~~

Jarret aux olives

יום אחד הראתי את האתר של קיצי לבעלי והוא, מיד נדלקו לו העיניים "אני חושב
שהיא עיראקית" הוא אומר.."היא יודעת לבשל!" הוא  הכריז.
אני התקפלתי..ושאלתי אותו..נו? אז מה להכין?והוא  מיד הצביע על הצלי הזה. ומאז, זה אחד
 התבשילים האהובים עליו, במיוחד לסעודה ראשונה של שבת. מעט מאוד מרכיבים, הכנה קצרה ביותר
והצלי יוצא רך רך וטעים טעים. להגיש על אורז לבן לספיגת הרוטב
~
ועכשיו תגובה של קיצי: תגידי לבעלך שאני לא  עראקית ... אבל החצי שלי קצת..וגם אני מאד אוהבת אוכל עראקי  - בעצם אני אוהבת כמעט הכל חחח

מצרכים
קילו וחצי בשר שריר - מספר 8
קופסת זיתים מגולענים
רבע כוס שמן
כף שום כתוש
כף אבקת מרק עוף
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כוס וחצי מים

הכנה
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מסננים את הזיתים, ומשרים כ- ½ שעה במים רותחים
מכניסים כל המצרכים לסיר לחץ סוגרים
מבשלים כ- שעה וחצי לאחר הרתיחה
משחררים לחץ טועמים ומתקנים תיבול
אם חסר מליחות מוסיפים מלח

Jarret aux olives - numero 8
 
mettre dans la cocotte minute
1.5 de jarret couper moyen
1 boite d'olives epepinees, sans le jus,
trempees dans de l'eau bouilante 1/2 heure
1/4 de verre d'huile
1 cas d'ail hache
1 cas de marark of
1 cac de curcumin
1 cac de poivre
1 1/2 de verre d'eau

apres ebulition, cuire 1 heure et demis
verifier le sel a la fin

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בס"ד

מרילין יקרה ,

יישר כח ענקי על האתר המקסים . גיליתי אותו רק עכשיו ובע"ה אני מתכוונת לשדרג את עונג השבת בזכותך .

שאלה , במקום סיר לחץ , איך אפשר לבשל את הבשר עם הזיתים ולכמה זמן ?

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין,

הכנתי את המתכון ומדהים כמה קל וכמה טעים. בהחלט נכנס לרשימת המומלצים...
ישר כח

Unknown אמר/ה...

נראה מעולה , לא משתמשת באבקת מרק עוף , מה אפשר לשים במקום?