~~ אלף עלים לך נערתי~~

Milles feuilles
שאלתי את בכורתי..נו, אז מה להכין לך ?י תרצי להרכיב את התפריט בעצמך לכבוד סעודת הגיוס שלך?י
חשבה וחשבה..ואז אמרה - ארצה פסטה ברוטב פיטריות - כזה מוקרם כמו שאני אוהבת, ולקינוח אלף
דפים. וזהוא! ובלי כל השיגעונות שלך!.י
סלט חסה...אפשר?י שאלתי במיסכנוּת.."בסדר, אבל זהוא!"י
!~
אלף דפים...אותו מגדל משגע, המשלב פריכות של עלים מקורמלים מעט, קרם משובח ואבקת סוכר קלילה..אלף דפים של עונג ובשבילי גם אלף דפים של זיכרונות
~
ולא משנה אם בזמן האכילה... כאן נפלה חתיכה, וכאן חמק לו הקרם..ועל האף קצת פודרה לבנה
ולא משנה, שעל החולצה רמזים עבים ששוב בפיטוי לא עמדי..ובי אמא גוערת שוב
כי גם זה אלף דפים של זיכרונות
~
וממני חיילת יקרה, קבלי אלף נשיקות ואלף חיבוקים וכבר אני מרגישה אלף געגועים


 


הערה: את מלבני הבצק אופים כשהם "דחוסים" אחד על
השני כדי שהם לא יתפחו יתר על המידה..שימו לב להוראות

.
.מצרכים לבצק
חבילת בצק עלים מופשרת וקרה
חצי כוס סוכר
~
הכנת הבצק
מפזרים על משתח עבודה סוכר
מניחים את הבצק ומפזרים מעל גם סוכר
מרדדים את הבצק לעלה דק ומלבני
בעזרת סרגל וגלגלת חותכים מלבנים אחידים - ראה תמונות
~
שמים נייר אפיה בתבנית גדולה של התנור
מסדרים את המלבנים על הנייר, זה ליד זה
מכסים את המלבנים בעוד נייר אפיה
ומעל את שארית המבלנים. וכן הלאה עד שכל
הבצק נמצא בתבנית אחת ומעל הכל נייר אפיה
ומעל הכל עוד תבנית של תנור
~
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180
ואופים עד שהמלבנים אפוים
.
.
מצרכים לקרם - קרם פטיסייר מעושר בקצפת
קצפת קרה מוכנה מ- 250 מ"ל שמנת מתוקה
~

שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.


הכנת הקרם
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה כ- 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ושומרים במקרר
עם ניילון נמצד מעל פני הקרם

כשהקרם קר, מקפלים פנימה את הקצפת ומקררים שוב

~
הרכבת המנה
לוקחים מלבן בצק עלים מורחים עליו שיכבה נדיבה של קרם
אני השתמשתי בשקית זילוף עם פתח גדול
שמים עוד מלבן מעל, ועוד שיכבה של קרם
מסיימים עם עוד מלבן מעל ומפזרים אבקת סוכר
בנדיבות
.
.Milles Feuilles
1 kilo de pate feuillete froide
1/2 verre sucre
~
mettre la moitier du sucre sur un plan de travail
etaler la pate dessus en formant un rectangle fin
soupoudrer le reste du sucre par dessus et
passer legerment le roulo pour impregner un peu
~
a l'aide d'une roulette et d'une regle couper des rectangles
de memes dimenssions
mettre un papier sulfurise sur le moule a four
poser les rectangles l'un a cote de l'autre
puis mettre encore un papier dessus puis les autres rectangles
et ainsi de suite, avec papier en dernier
par dessus le tout poser un autre plat du four par dessus
pour faire du poids
enfourner a 180 jusqu'a ce que les rectangles soit cuits.
~
la creme

preparer une chantillie non sucre avec 250 cl de creme
et bien refroidir
preparer une creme patissiere avec
2 verres de lait
120 gr de sucre
4 jaunes d'oeuf
40 gr de fecule de mais
bien refroidire la patissiere puis incorporer la chantilli dedans
re-refroidir
~
assamblage

mettre un rectangle sur plan de travail
etaler creme dessus. (grosse douille possible)
remettre un rectangle, puis recreme
remettre un rectangle
puis soupoudrer abondement de sucre fin

18 תגובות:

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Une réalisation de maitre. BRAVO!

Marc אמר/ה...

מרילין כמו שכתבתי לך במטבח...עוד לא יצא לי להכין את הדבר הטעים הזה!!!
ורוצה להגיד לך שהרעיון לשים עלה על עלה על עלה ממש גאונית..השכבות יצאו ממש מיל פוי..
כי שמעתי קיצורים אחרים עלה ראשון ועלה אפוי מעל...

נהנתי והמון בזכותך תודה מאשרי
יום טוב
שונטל

אנונימי אמר/ה...

אלף נשיקות לך יקירתי על היופי והטעים הזה


תודה

שרית-ב



אנונימי אמר/ה...

מרילין

שירות קל ונעים לבת

צאתה לשלום ושובה בשלום

כן יהי רצון

אמן


בברכה

שרית-ב


טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

מרילין
מזל טוב לבכורתך על הגיוס!!
ווואוו איזה התרגשות
יש לך ממש נערונת חיילת, שתלך בשלום ותחזור בשלום בע"ה.

הקינוח נראה מדהים וטעים
יאמממי !!

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Tu as un prix sur mon blog.
A bientôt.

COLARGOL אמר/ה...

Très jolie patisserie réalisée avec un belle maitrise, bravo

COLARGOL אמר/ה...

Très jolie patisserie réalisée avec un belle maitrise, bravo

COLARGOL אמר/ה...

Très jolie patisserie réalisée avec un belle maitrise, bravo

COLARGOL אמר/ה...

Très jolie patisserie réalisée avec un belle maitrise, bravo

COLARGOL אמר/ה...

Très jolie patisserie réalisée avec un belle maitrise, bravo

COLARGOL אמר/ה...

Très jolie patisserie réalisée avec un belle maitrise, bravo

karine´s kitchen אמר/ה...

Bonjour,
Je trouve votre blog trés beau mais mon hébreu me permet juste de faire la téfila. Je cherche depuis longtemps la recette du mille feuilles le vôtre à l'air bon et il est beau vous pourriez le traduire en français ?

Merci d'avance

Karine

fairy_mi אמר/ה...

מרילין יקירתי זה נראה הורסססס!
קינוח פשוט יפהפה ונפלא בטעמו
כמה שמתחשק לי ביס!
בחיי שיש לך ידי זהב אמיתיות :)
מאחלת מזל טוב לבתך לרגל הגיוס
הרבה בהצלחה ושתפיק סיפוק ותהנה מכל רגע מהתקופה החולפת הזו

karine´s kitchen אמר/ה...

Merci beaucoup.
C'est trés sympa je vous en dirai des nouvelles.

Kol touv

Reut אמר/ה...

ממש התרגשתי ממה שכתבת, שיהיה לה בהצלחה
ותחזור הביתה תמיד בשלום!

אנונימי אמר/ה...

איזה כייף לי הכנתי
ויצא מעדן...
כולם נהנו ונאנחו רק מנחת ..
תודה מרילין cheri
שונט

אנונימי אמר/ה...

Thankѕ fοr the auѕpiciοus wrіteup.
It in reаlity was once a leisure account іt.
Loοk complicated tο fаr brought agrеeable from you!
By the way, how can we be in contact?

Μу web site next page