~~ בראוניז שקדים ואגוזים כשר לפסח ~~

Brownies aux amandes et aux noix
.
את החיפושים שלי אחרי הבראוניז המושלם אני סיימתי ברגע זה
~
החשיפה הראשונה הייתה בפסח (כן, כן..הם בלי קמח!) ומאז יש לי אותם באופן קבוע במקפיא, שם עמוק...ואני רק מחכה להזדמנות (מבקרים?) כדי "להיזכר" שהם שם ולהגיש
אותם תוך שאני אומרת...זה טעים..זה משובח...כדאי לכם ואז אני עוברת להדגמה

~
במקור משתמשים בקמח מצה..אבל כאמור העדפתי "לשבח" והמרתי את כמות הקמח מצה
בשקדים טחונים - אז אפשר לשחק עם זה, ואפילו לשים קמח רגיל במקום

~



מצרכים לתבנית 27 * 30
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר
60 גרם סוכר חום מהיר
3 ביצים
כפית תמצית וניל
85 גרם שקדים טחונים או 85 גר קמח מצא או 85 גר קמח רגיל
2 כפות קקאו
כוס אגוזי מלך קלופים חצויים
.
.
הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני - 175 ו מרפדים את התבנית בנייר אפיה
ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל וטורפים היטבעד לקבלת מרקם אחיד

מוסיפים את הקמח (או שקדים טחונים) והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה
מוסיפים את האגוזים מערבבים ויוצקים לתבנית.
אופים 25 דקות ונשמרים מאפיית יתר - היא תיבש את הבראוניז
מצננים, מספר שעות או לילה במקרר, חותכים לריבועים ומגישים. אני חותכת במצב קפוא ומחזירה למקפיא עד לשימוש. 

.
המתכון המקורי הוא של מיכל מוזס מתוך האתר של דנה
אבל אני המרתי את הקמח מצה בקמח שקדים
Brownies aux amandes et aux noix
ingredients150 grammes de beurre150 grammes de chocolat noir220 gramme de sucre blanc60 grammes de sucre brun3 oeufs1 cac d'essence de vanille (facultatif)85 grammes de poudre d'amande ou de noix ou de farine de matsa ou farine normal2 cuilleres a soupe de cacao non sucre1 verre de noix casse en morceau moyen
PreparationRechauffer le four a 170 degres
mettre du papier sur un plat de 27*37
fondre an bain marie le chocolat et le beurre
les mettre dans une bassine et rajouter le sucre, les oeufs et la vanille
melanger le tout a la main avec un fouet
tamisez et rajouter la farine et le cacao et melanger tres peut
rajouter les noix, melanger peut et enfourner pour 25 minutes
Ne pas assecher!


7 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

אווח מרילין כמה שזה נראה טוב
חולה על בראוניס ובכלל על שוקולד עם אגוזים. בסוף השבוע אני אכין את זה למסיבת סוף השנה של בכורי.
תודה לך יקרה.

fairy_mi אמר/ה...

את הורגת אותי עם הצרפתית :) איזה כיף לקרוא...
נראים פשוט מעולההה הבראוניס האלה!
המרקם הקריספי מבחוץ ורך מבפנים ממש קופץ מהמסך...
מעדן אמיתי!

chantal אמר/ה...

מעדן!!!אני מכינה משהו דומה שאני קוראת לו שחיתות שוקולדית...רק חמאה,שוקולד,ביצים וא.שקדים...ומגישה עם רוטב אוכמניות..יאממממי
ושלך ניראת נימוכה
vraiment comme il faut
bisssuu ...


מרילין תודה!!
chant

zohar אמר/ה...

הי מרילין, את מדברת על קמח המצה ושאת מחליפה אותו בשקדים , לא מצויין במתכון הקמח וגם לא השקדים , אודה לך אם תצייני כמה קמח דרוש במתקון וכמה שקדים אפשר לשים במקום

תודה זהר

יפעת אמר/ה...

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

יעל אמר/ה...

מרילין,
שנה שלישית שאני מכינה את הבראוניז האלה. בכל שנה אני מגדילה את הכמות, השנה כבר הכנתי כמות מרובעת.
יצא מצוין כמו תמיד.
תודה רבה על המתכון, חג שמח!

טיפולי קוסמטיקה אמר/ה...

וואוו מרילין, זה נראה ממש טוב.
אישית אני מאוד אוהבת לאפות, אבל עוגיות הבראוניז האלה נראות לי מעולות.
מבחינתי המתכון שווה בדיקה :)

תודה

רונית