אחחח כמה שזה טעים..בשמל, לזניה, פיטריות קליסיקה של טעמים, ומ-ע-ד-ן שאצלי בבית ממש כולם
מתענגים עליו ועוד לא ראיתי שום אורח שנשאר אדיש מול פרוסה רב שיכבתית של הלזניה הזו.
לרוב אני פשוט מכפילה את הכמויות אחרת יש בלגנים בבית
~
מתענגים עליו ועוד לא ראיתי שום אורח שנשאר אדיש מול פרוסה רב שיכבתית של הלזניה הזו.
לרוב אני פשוט מכפילה את הכמויות אחרת יש בלגנים בבית
~
כדי להנות מהלזניה ומחיתוך בצורה נאה חשוב מאוד לאפות אותה מספר שעות לפני הארוחה, ולתת לה להתקרר לגמרי. לפני הארוחה, מחממים לפי הצורך. אם לא שומרים על הכלל הזה
היא די מתפרקת בזמן החיתוך וחבל
היא די מתפרקת בזמן החיתוך וחבל
~
אני מאוד ממליצה למי שיש לו, לעשות שימוש בתבניות אפיה
אישיות מלבניות - כאלו בגודל קצת יותר גדול מעלי לזניה
עם שוליים מוגבהים. זה יפה ואלגנטי..כמו במסעדות האיטלקיות
אני מאוד ממליצה למי שיש לו, לעשות שימוש בתבניות אפיה
אישיות מלבניות - כאלו בגודל קצת יותר גדול מעלי לזניה
עם שוליים מוגבהים. זה יפה ואלגנטי..כמו במסעדות האיטלקיות
אני בהיזמנות הראשונה ב"ה אקנה כאלו
מצרכים לתבנית 30 * 25
עלי לזניה
שתי סלסלות פיטריות טריות, שטופות וחתוכות לפרוסות
מעט שמן זית
רבע כוס יין לבן
מלח - פלפל
רבע כוס יין לבן
מלח - פלפל
מאתיים גרם גבינה צהובה מפוררת
בשמל
חמישים גרם חמאה
ארבע כפות קמח
ליטר חלב
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח - פלפל
ארבע כפות קמח
ליטר חלב
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח - פלפל
~
שמנת מתוקה
.
.
הכנה
מקפיצים את הפיטריות במעט שמן זית
מוסיפים את היין, מלח ופלפל מגבירים את הלהבה להבה שתי דקות ומכבים
את המיצים שהפיטריות הגירו שומרים
מקפיצים את הפיטריות במעט שמן זית
מוסיפים את היין, מלח ופלפל מגבירים את הלהבה להבה שתי דקות ומכבים
את המיצים שהפיטריות הגירו שומרים
~מכינים בשמל: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ובוחשים
עד שהקמח סופח את כל החמאה ומתאסף , ממשיכים עוד דקה
מוסיפים את החלב בזרם דק ואת מיץ הפיטריות ובוחשים בעזרת
מטרף ללא פסקה במיוחד בתחתית הסיר, עד שכל החלב נכנס
ממשיכים לערבב עם המטרף עד לקבלת מרקם של תחינה
מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים במלח - פלפל - אגוז מוסקט
מערבבים ומכבים
עד שהקמח סופח את כל החמאה ומתאסף , ממשיכים עוד דקה
מוסיפים את החלב בזרם דק ואת מיץ הפיטריות ובוחשים בעזרת
מטרף ללא פסקה במיוחד בתחתית הסיר, עד שכל החלב נכנס
ממשיכים לערבב עם המטרף עד לקבלת מרקם של תחינה
מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים במלח - פלפל - אגוז מוסקט
מערבבים ומכבים
~
בתבנית מלבנית נאה שמים שיכבה דקה של בשמל
מעל מסדרים את עלי הלזניה, ומעליהם את הפיטריות
מעל הפיטריות שמים שכבה יפה של בשמל ומעל גבינה צהובה
מעל הפיטריות שמים שכבה יפה של בשמל ומעל גבינה צהובה
מסדרים עוד שיכבה של לזניה וחוזרים על התהליך
מסדרים עוד שיכבה של לזניה, שמים את יתרת הבשמל
את יתרת הפיטריות, את יתרת הגבינה וצהובה ואופים בחום בינוני
עד שהכל זהוב ויפה
את יתרת הפיטריות, את יתרת הגבינה וצהובה ואופים בחום בינוני
עד שהכל זהוב ויפה
Lasagnes au champignons
ingredientsfeuilles de lasagnes
1/2 kilo de champignons frais netoyes et coupes en tranches
un riquiqui d'huile d'olive
un riquiqui de beurre
1/4 de verre de vin blanc sec
sel-poivre
200 grammes de gruyere rape
~
1/2 kilo de champignons frais netoyes et coupes en tranches
un riquiqui d'huile d'olive
un riquiqui de beurre
1/4 de verre de vin blanc sec
sel-poivre
200 grammes de gruyere rape
~
la bechamel:
50 grammes de beurre
4 cuilleres a soupe de farine
un litre de lait
1/2 cuilliere de muscade en poudre
sel et poivre
250 litre de creme liquide
~
50 grammes de beurre
4 cuilleres a soupe de farine
un litre de lait
1/2 cuilliere de muscade en poudre
sel et poivre
250 litre de creme liquide
~
prepartion
on fait revenir les champignons avec huile et beurre qq minutes
on rajoute le vin, melange et cuit 2 minutes a grand feux
on etaint, et on recupere le jus
on prepare la bechamel, en rajoutant le jus de champignons dedant
et la creme liquide (facultatif mais tres bon)
~
dans un plat de 30*25 on met une petite couche de bechamel
par dessus on pose une couche de lasagne
par dessus les champignons, puis la bechamel puis du gryuere
par dessus on pose une couche de lasagne
par dessus les champignons, puis la bechamel puis du gryuere
puis derniere couche, avec lasagne, champignons, bechamele et le restant de gruyere
au four jusqu'a ce que ce soit bien colorer.
~
1) cela peut ce garder a congelateur:
le soir on sort au frigidaire, puis on rechauffe le lendemain
on fait revenir les champignons avec huile et beurre qq minutes
on rajoute le vin, melange et cuit 2 minutes a grand feux
on etaint, et on recupere le jus
on prepare la bechamel, en rajoutant le jus de champignons dedant
et la creme liquide (facultatif mais tres bon)
~
dans un plat de 30*25 on met une petite couche de bechamel
par dessus on pose une couche de lasagne
par dessus les champignons, puis la bechamel puis du gryuere
par dessus on pose une couche de lasagne
par dessus les champignons, puis la bechamel puis du gryuere
puis derniere couche, avec lasagne, champignons, bechamele et le restant de gruyere
au four jusqu'a ce que ce soit bien colorer.
~
1) cela peut ce garder a congelateur:
le soir on sort au frigidaire, puis on rechauffe le lendemain
2) important:
Ne pas couper la lasagne quand elle sort du four:
ca se casse la tete.
Iil faut fair refroidir completement puis rechaufer, puis couper.
Ne pas couper la lasagne quand elle sort du four:
ca se casse la tete.
Iil faut fair refroidir completement puis rechaufer, puis couper.
9 תגובות:
כמעט שפיספסתי
ולזניית פיטריות היא לדעתי הכי טעימה שיש
נראית נפלא
שיהיה חג שמח וטעים ביותר :}
לזניה זו ארוחה מושלמת לדעתי...
ושלך עשירה וטעימה...
אגב אהבתי את הכלי
bisuuuuu
chant
תודה שאנטל, תודה פונצ
אלי היא תכבב על שולחן חג השבועות!
מרלין
בבקשה גודל הכלי מהו?
אוי זה נראה כל כך טעים ושחיתותיייייי!
מכורה ללזניות ובכלל לכל דבר שעשוי פסטה.
איך בכלל אפשר להישאר אדיש למאכל שכזה?
הכנתי טעים !!!!
יופי, שמחה שיצא טעים..
ת'אמת, אין בז מה לפשל, זה שילוב מנצח. עכשיו הכנתי 2 לזניות נוספות ושתיהן במקפיא. אחת תיצא בערב שבועות, ואחת...לא יודעת, ניראה.
יצא מ ע ו ל ה
פעם ראשונה שאני עושה בשמל
תודה מרילין
וקיץ שמח
miiiaam!! je sais que ca va plaire à qqu'un chez moi!!! :)
chouquette
הוסף רשומת תגובה