הבצק של רותה טויזר, המילוי של אורן גירון, הרוגלך שלי
.
.
הבצק שלהלן, הוא הראשון שלי, הקבוע שלי, וייצטרכו שיכנועים רבים כדי להזיז אותי ממנו
המלצה שלי: לעבד את הבצק בערב, לשמן מעט, לכסות
ולתת לנוח במקרר לילה שלם. בבוקר מתחילים את הגילגול / מילוי כפי שמוסבר
~
אלו רוגלכים נהדרים. קחו בחשבון
אצלי מופיע קבוע כל בוקר של ראש חודש, מכינה את הכל ערב קודם, ובבוקר רק לאפות וכולם מתעוררים כשהבית כולם בריח שוקולד
.
.
מצרכים לבצק - כוסות של 240 מ"ל
חצי קילו קמח (3 כוסות וחצי)
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
כאמור, בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
מצרכים למילוי שוקולד
שמונים גרם קקאו (חצי כוס)
מאה חמישים גרם סוכר חום (קצת יותר מחצי כוס דחוס)
מאה חמישים גרם חמאה מומסת
קורט קינמון
.
הכנה
מערבבים ביחד על למרקם של משחה
לא מבשלים ח"ח כי אז גרגירי הסוכר במגע עם חום מיד מתקשים
והופכים לגרגירים ואחר כך מתקרמלים כמובן - כמו שהסבירה לי סיאם
הכנת הרוגלך
מוציאים 1/4 מכמות הבצק מהמקרר, מקמחים מעט
ומרדדים אותו לעלה דק
למלבן רחב כ-30 ס"מ על 10/15 בערך
מורחים מהמילוי ומסירים בעזרת מרית את העודפים
חותכים למשולשים ארוכים וצרים
ומגלגלים את המשולשים מהבסיס הרחב לצורת רוגעלך
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה כשקצה הרוגלך מונח למטה
מתפיחים כשעה - שעה וחצי
אופים כ-15 דקות בחום בינוני 180 מעלות
מוציאים מהתנור ומברישים את המאפים בסירופ חם
.

סירופ
שלוש מאות גרם סוכר + 150 מ"ל מים מורתחים יחד
.

Rogalah
Nos verres sont de 240 cl
ingredients - la pate
1/2 kilo de farine
1 cuillere a soupe de levure vendue sous vide
1/2 verre de sucre en poudre
1 cuillere a café de sel
1 verre de lait tiede
100 grammes de beurre mou
2 oeufs
.
Je fais avec le mixer a petrir, mais on peut fair a main aussi
On mélange tout et on petrit 10 minutes.
On huile un peut la surface (tournessol) recouvre
et fait monter au frigidere toute la nuit.
Le lendemain on prend 1/4 du frigo,
on farine un peu, et etale en rectangle fin de 30X15
on etale la farce et roule
on les poses sur le plateau et fait monte 1 heure et demis a peu pres
on passe au four 180 degres pour 15 minutes
A la sortie, on met du sirop chaud avec un pinceau
.
la farce
80 grammes de cacao pur, non sucre
150 grammes de sucre brun
150 grammes de beurre fondu
1/2 cuillere a café de canelle
On mélange le tout
On ne fait pas cuir ensemble, par ce que sinon le sucre
en contacte avec le beurre se caramelise et empeche
le tout de devenir cremeux
.
Le sirop:
faire bouillir 300 grammes de sucre avec 150 ml d'eau